TOMAŠEVIĆ PROGOVORIO O ADVENTU! Naveo što je najveća novost, poznato i što će biti s klizalištem

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovnu press konferenciju na kojoj se osvrnuo i na Advent. Otkrio je detalje o cijenama kućica te koliko će ih biti i na koliko lokacija.

“Ono što je najveća novost je da se adventske kućice neće dodjeljivati direktno, to je u skladu s odlukom Gradske skupštine. Te kućice, što se tiče ugostiteljskog sadržaja i prodaje, idu na natječaj putem licitacije. Imamo pet lokacija na kojima će biti. Postoje početne cijene za licitaciju za svaku lokaciju i kućicu koje su navedene u javnom natječaju, i to će biti kriterij”, pojasnio je Tomašević.

Na tih pet lokacija bit će 93 kućice. Dodao je kako ne zna hoće li biti klizališta.  Cijene se kreću od 1000 do 30.000 kuna.

“Odlučili smo se na manje kućica jer nije jasno u kojem smjeru će se razvijati situacija s pandemijom. Pazili smo na prohodnost samih tih lokacija, Zrinjevac će biti ukrašen, uključili smo i lokalne ugostitelje i njihove terase.

Nažalost, ne znajući kakva će biti epidemiološka situacija, a obzirom na visoke troškove, klizališta neće biti”, kazao je gradonačelnik.


Komentari