Tomašević povodom Američko-hrvatskog foruma: ‘Ono što vidim kao viziju za grad Zagreb je moderan, vibrantan, zelen i pametan grad’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Prilikom otvaranja Foruma mladih lidera u Zagrebu, gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo kako se nada da zbog pandemije i rata klimatske promjene neće prestati biti prioritet na globalnoj, državnoj i lokalnoj razini.

Zagrebački je gradonačelnik s Lee Satterfield, pomoćnicom državnog tajnika za obrazovanje i kulturu State Departmenta otvorio dvodnevni Forum mladih lidera (Youth Leader’s Forum) u Hilton Garden Innu, u sklopu Američko-hrvatskog foruma povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između SAD-a i Hrvatske.

Tomašević je u svom govoru istaknuo da je puno godina sudjelovao u politikama za mlade te da je boravio na razmjeni u SAD-u. Apelirao je na mlade da iskoriste sve prilike za razmjenu te da time “prošire svoju perspektivu”.

“Ono što vidim kao viziju za grad Zagreb je moderan, vibrantan, zelen i pametan grad. Za to trebamo Vas”, poručio je te dodao “Ne samo u Zagrebu, nego i drugdje. Trebamo novu generaciju lidera”.

Komentari