Tomašević poslao poruku organizatorima Hoda za život zbog najavljene tužbe: ‘Ne bojim se toga’

Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević po drugi put je pružio podršku LGBT zajednici dolaskom na Povorku ponosa. Povodom toga, dao je izjavu za medije i komentirao zahtjev organizatora, a to je osnivanje i izgradnja centra za njih.

“Razgovarat ćemo s LGBT udrugama o tome, postoje različiti modeli da se to realizira, vidjet ćemo koji su detalji, što oni predlažu”, rekao je gradonačelnik.

Također je naglasio da je ova 21. Povorka “za Zagreb 21. stoljeća. Za grad “koji je otvoren za sve različitosti, tolerantan za sve razlike i otvoren za sve”.

Upitan za komentar na tužbu su organizatori Hoda za život podignuli protiv grada Zagreba, jer su im odbili staviti zastave na gradske jarbole, Tomašević je poručio da je to “još jedna u nizu tužbi”.

“Ne bojim se toga. Ingerencija je gradonačelnika da odlučuje stavljanje zastava na gradske jarbole i projekcije na fontanama”, naglasio je.

Također je izjavio da sudionicima Hoda za život nije bila ugrožena sloboda govora i okupljanja te da su imali i štandove na javnim površinama.

“Međutim, postavljanje zastava na gradske jarbole znači podrška gradske vlasti, a to što se tiče ciljeva Hoda za život, koji su dijametralno suprotni našem programu, gdje smo obećali osigurati dostupnost pobačaja koji je zakonski dozvoljen, to dozvoliti bi bilo licemjerno”, zaključio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Komentari