TOMAŠEVIĆ OPET O FINANCIJSKIM KOSTURIMA, A OPORBA MU PORUČUJE: ‘Neka kosture ostavi u ormaru i počne se baviti Zagrebom’

Foto: Robet Anic/PIXSELL

Počela je 4. sjednica zagrebačke Gradske skupštine, a jedna od tema dnevnog reda je rebalans proračuna. Uoči sjednice, na pitanje novinara N1 kratku izjavu dao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Na pitanje očekuje li probleme na sjednici i Tomašević je odgovorio s kratkim “ne”. Novinar ga je upitao da prokomentira to da nije bilo nekih prevelikih ušteda:

“Bilo je, samo što su uštede pojeli financijski kosturi. To se sve lijepo vidi iz rebalansa, a o tome ćemo raspraviti na Skupštini”, kaže i dodaje da nitko nije ni najavio ušteda od 3.5 milijardi kuna kao što se pričalo.

HDZ-ovac Mislav Herman nije štedio gradonačelnika već prije sjednice.

“Ovo je rebalans je sa smiješnim uštedama. S uštedama koje su nekoliko puta manje od onih koje je radio pokojni gradonačelnik u prošlom sazivu kojima se tada smijalo”, izjavio je Herman i zapitao se kad će Tomašević prestati koristiti izraz “kosturi iz ormara”.

Poručio je gradonačelniku da “kosture ostavi u ormaru i da se počne baviti Zagrebom” . Sadašnju vlast u Zagrebu usporedio je s bivšom SDP-ovom vladom i poručio gradonačelniku da proračuna ne bi ni bilo bez Vlade.

“Stvari su sada smiješne i mislim da bi se gradonačelnik trebao početi baviti Zagrebom. Isto tako mu mogu poručiti da mu nema Vlade Republike Hrvatske da mu ne bi bilo ni R od rebalansa proračuna”, zaključio je.


Komentari