Tomašević opet brončani: Izašao CRO Demoskop za veljaču, evo tko su najpozitivniji, a tko najmrskiji političari

Screenshot: RTL

U suradnji s promocijom Plus, RTL je predstavio rezultate najnovijeg CRO Demoskopa za veljaču.

Ovaj mjesec broj ispitanika u anketi brojao je 1300 glasova, sa standardnom greškom od +/- 2.7%.

Unatoč trzavicama s novim predloženim modelom odvoza otpada, konstantnih protesta majki odgajateljica, zagrebački gradonačelnik Tomašević i dalje drži treće mjesto u kategoriji “najpozitivnijih političara”. S prošlomjesečnim rejtingom od 7.2% sada je porastao na 8.2%.

Screenshot: RTL

Istovremeno, zanimljivo Tomašević je na samom kraju ljestvice najnegativnijih političara. S postotkom od 1.2% našao se u društvu predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave i njegovog stranačkog kolege, potpredsjednika saborskog kluba DP-a, Zlatkom Hasanbegovićem.  

Zanimljivo Hasanbegoviću i Tomaševiću postotak nepodržavatelja pada, dok Penavi raste.

Screenshot: RTL

Dok je Tomašević treći, najpozitivnijim političarem ocijenjen je predsjednik Zoran Milanović (22.9% i u porastu), a slijedi ga premijer Andrej Plenković (11.5% i u padu popularnosti).

Iza Tomaševića tu su i Zdravko Marić, Peđa Grbin, Sandra Benčić te Nikola Grmoja.

Tri prvaka, ali u ne baš laskavoj kategoriji “Najnegativniji političari” su Plenković (31.2%, u porastu), Milanović (19.9%, u porastu) i ministar graditeljstva Darko Horvat (6% i u porastu) u čijoj je nadležnosti, podsjetimo, obnova nakon potresa, a oporba i dalje traži njegovu smjenu.

Screenshot: RTL

Nepopularnost raste i Gordanu Jandrokoviću koji je na četvrtom mjestu, a slijede ga Mario Banožić, Nikola Grmoja i Milorad Pupovac.

Rejting HDZ-a i SDP-a u porastu

Što se tiče rejtinga političkih stranaka, na prvom mjestu i dalje se drži HDZ (26.1% te u porastu), zatim SDP (18% uz porast), a na stranka Možemo, poput zagrebačkog gradonačelnika, drži treće mjesto (13% te u padu).

Screenshot: RTL

RTL ističe kako SDP i Možemo zajedno imaju više potpore nego HDZ ali kako se ne trebaju zanemariti i glasovi desnih stranaka.

Iza Možemo s 11% potpore i u padu, nalazi se Most, Domovinski pokret (4.3% u porastu), Fokus (1.5%, u porastu) te stranka Centar (1.3% u padu).

 


Komentari