Tomašević o Spomeniku domovini: ‘Sramota je da toliko košta!’ Bandić ponosno: ‘Ćaća gleda svoje djelo, a djelo ćaću’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislav Tomašević nije došao na otvorenje Spomenika domovini, a rekao je i da mora provjeriti je li uopće dobio poziv.

Na Trgu Stjepana Radića, u četvrtak je u 9 sati svečano otvoren Spomenik domovini na 21. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

“Morao bih provjeriti s kolegama jesmo li uopće poziv dobili od protokola”, rekao je Tomašević novinarima ispred Zagrebačkog velesajma gdje se održava gradska skupština.

“S druge strane, vidite da nije bio nitko niti iz državnog vrha, tako da možda se oni srame od nečega, u najmanju ruku koliko je koštao taj projekt. Ja sam izračunao danas – 2404 metra Pelješkog mosta sam usporedio sa 30-ak metara ovog spomenika. Pelješki most sa svim onim stupovima u moru, najkompleksniji infrastrukturni projekt u Hrvatskoj je koštao manje po metru nego ovaj spomenik. Znači, oko 870.000 kuna po metru je koštao Pelješki most, a više od milijun kuna po metru košta Spomenik domovini. Ja mislim da je to sramota”, rekao je Tomašević.

Objasnio je i što bi po njemu bilo bolje da se napravilo u ovim trenucima.

“Ja mislim da bi pravi Spomenik domovini bio da se svim onim građanima koji su ostali bez krova nad glavom u potresu i sada će zimu dočekati u kontejneru, a takvih je 50-ak obitelji po zadnjim informacijama, da se njima pomoglo u stavljanju krova nad glavom, da bi to bio Spomenik domovini, najbolji u ovim momentima”, poručio je Tomašević.

I nezavisni gradski zastupnik Renato Petek rekao je da nisu bili pozvani na otvorenje Spomenika domovini.

Gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti nije krio ponos zbog navedenog projekta.

“Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću. Nije moglo bolje”, poručio je Bandić misleći na na spomenik Franji Tuđmanu koji se nalazi nasuprot Spomeniku domovine.

Zahvalio je i autoru spomenika.

“Hvala ti na ovoj stini koja će ovdje vječno stajati i pred kojom će se poklanjati mnogi državnici”, kazao je.

Foto: Eduard Petranović


Komentari