Tomašević komentirao Memorandum iz Dubaija: ‘Neka ga javno objave’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević najavio je u petak da će bojkotirati uvid u Memorandum koji je gradonačelnik Bandić potpisao za “Zagrebački Manhattan”, nezadovoljan jer je zastupnicima za uvid omogućeno samo 15 minuta bez mogućnosti prepisivanja.

 “Pod ovakvim ponižavajućim uvjetima mi ne pristajemo na uvid. Smatramo da za to nema nikakvog zakonskog uporišta i da arbitrarno iz dana u dan smišljaju nova pravila i ograničenja. Memorandum treba biti javno objavljen”, izjavio je Tomašević Hini.

Izvijestio je da su iz Gradske uprave sve gradske zastupnike obavijestili da danas od 8 do 16 sati mogu obaviti uvid u Memorandum o razumijevanju, koji je Bandić potpisao s tvrtkom Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali samo u trajanju od 15 minuta i bez mogućnosti prepisivanja.

“Imamo samo 15 minuta da to pročitamo i ne možemo ništa prepisivati, za razliku od novinarke televizije koja je prije tjedan dana za uvid imala 90 minuta i mogla je prepisivati sve dijelove koje je poželjela”, rekao je.

Jučer, kada još nije znao za te “ponižavajuće uvjete”, Tomašević se na svom Facebook profilu pohvalio kako su se iz njegova kluba izborili da se gradskim zastupnicima omogući uvid u Memorandum, a inzistiraju i da cijeli Memorandum bude dostupan zainteresiranoj javnosti.

 


Komentari