Tomašević izrazio sućut zbog ubojstva djece, osvrnuo se i na ostavke Natalije Price i dr. Redžepija: ‘Korak po korak’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u subotu je posjetio Pazin. Osvrnuo se na stravičan zločin koji se dogodio u glavnom gradu.

Rekao je kako je noćašnja tragedija u zagrebačkim Mlinovima gdje je otac, austrijski državljanin, ubio troje malodobno djece i pokušao samoubojstvo, strašan zločin i izrazio duboku sućut obitelji.

“Za sada bih se suzdržao od bilo kojih daljnjih komentara. U kontaktu smo s nadležnim institucijama, čekamo daljnje informacije, a dok one ne dođu, dok ne znamo još okolnosti ove strašne tragedije, ne bih dalje ništa komentirao osim izrazio sućut obitelji”, rekao je Tomašević.

Dodao je i kako je došao u Pazin da bi podržao listu Možemo! za gradsko vijeće Pazina. Podsjetio je da nakon svibanjskih lokalnih izbora platforma Možemo! ima dvije gradonačelničke pozicije u Hrvatskoj – u Zagrebu i u Pazinu.

Komentirajući sve bolji rejting platforme Možemo! Tomašević je je kazao kako je rejting uvijek “nekakva prolazna kategorija i ono što je svakako bitnije od rejtinga su rezultati politika koje radimo”.

“Uključili smo se u politiku zato da mijenjamo stvari i po tome će nas na kraju ocjenjivati građani. Rejting je jedna prolazna kategorija, niti smo ushićeni s dobrim rezultatima niti smo nekad zabrinuti s lošim rezultatima. Ono što je bitno je da se držimo svog programa i da se držimo obećanja koje smo građanima dali prije izbora”, kazao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na razriješenja Natalije Price, s dužnosti člana Upravnog vijeća Specijalne bolnice za plućne bolesti te dr. Gzima Redžepija s mjesta predsjednika Upravnog vijeća Kliničke bolnice Sv. Duh te Doma zdravlja centar, o kojima je portal Zagreb.info prvi izvijestio.

Rekao je da ima dosta ostavki u Upravnim vijećima.

“To je ogroman sustav, samo u gradu Zagrebu imamo oko 340 ustanova sa svojim upravnim vijećima i ravnateljima tako da će se s vremenom to mijenjati. Ponavljam veliki su to sustavi, idemo korak po korak”, objasnio je.


Komentari