‘TO JE TOTALNO RASULO’ Teške optužbe na račun ZET-a: ‘Radnik slaže nešto ispod tramvaja, a golub vrši nuždu po njemu’

Tramvaji ZET-a u spremištu (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

U srijedu u 15 sati polusatnim će prosvjednom radnici ZET-a ispred uprave na okretištu Remiza upozoriti na nezadovoljstva koja imaju.

Oni traže više plaće, bolje uvjete rada, osnivanje Radničkog vijeća, hitno zapošljavanje radnika u servisima, nabavu novih strojeva za održavanje i obnovu hangara. Također, njihov je zahtjev nabava novih, kvalitetnih vozila. Žele ispravne skretnice te donje i gornje vodove kod tramvaja.

Ako do jeseni ne vide pomak u tim poljima, najavljuju štrajk.

Oranizator prosvjeda je zaposlenik u ZET-u, Nenad Brnjas. U razgovoru za Zagreb.info pojasnio je što ih je zapravo nagnalo na ovaj drastičan potez. Zaposlenici su iznimno nezadovoljni koeficijentima koji su kod vozača 2,40, kod kontrole karata 2,10, a naglašava kako se 40 godina nisu mijenjali.

“Veliki problem je stanje servisa, hangara, koji je u očajnom stanu. Neispravna su vozila, tramvaji i autobusi, sve je u jednom teškom rasulu”, tvrdi Brnjas.

Napomenuo je kako oni ne prosvjeduju jedino zbog plaće, već i radnih uvjeta, koje je opisao kao katastrofalne. “Ugrožavaju se i putnici. Jednostavno pokušavamo doprijeti do ljudi, da ovako ne ide, da mi više ne možemo ugrožavati ni sebe ni ljude”, ističe.

“Zamislite, imate jednog radnika u servisu, koji nešto slaže ispod tramvaja, a gore golub sjedi i vrši nuždu po njemu. Ne samo golubovi, nego i vrane”, opisuje Brnjas uvjete u kojima neki rade. Seviseri nemaju dijelova za popravak, a oni koji postoje većinom su reparirani, pa rade svega tjedan dana. Polovica voznog parka tramvaja, koji su takoreći novi, raspadaju se. “Autobusi po tri puta padaju na tehničkom… To je totalno rasulo”, ponavlja Nenad.

Problem je i u nedostatku radnika. Serviseri su većinom stariji od 50 godina, a kako Brnjas tumači, na natječaje za posao nitko se ne javlja jer su plaće male. Tako je broj ljudi u servisu s njih 400 pao na oko 50 radnika, što je utjecalo i na servisiranje vozila.

Nekoć su se ona puno češće pregledavala i rastavljala, a danas se nakon kvara samo parkiraju i s njih se uzimaju neki dijelovi koji bi se mogli iskoristiti.

Jedno od očekivanja od današnjeg prosvjeda, kazao je, je vidjeti je li tvrdnja ZET-a istinita.

“Oni su rekli da smo mi svi sretni i zadovoljni. Krećemo od te teze, pa da vidimo jesu li svi sretni i zadovoljni. Ako se pokaže da nije tako kako tvrde, onda ćemo na jesen, ako neće početi uređivati i zapošljavati ljude, krenuti u štrajk”, zaključuje.

O njegovim tvrdnjama poslali smo upit ZET-u, a njihov odgovor ćemo objaviti čim ga primimo.


Komentari