Tko proizvodi kvasac koji svi koriste? Potrošačica ostala neugodno iznenađena

Foto: www.seebiz.eu

U Facebook grupi “Starozagrebački recepti” osvanula je objava neugodno iznenađene korisnice koja je otkrila kako se poznati Digo suhi kvasac proizvodi u Istanbulu.

“Ljudi moji, ne mogu vjerovati, Digo suhi kvasac se proizvodi u Istanbulu u Turskoj. Pa kaj nije Pliva proizvodila Digo kvasac”, napisala je u objavi.

Facebook/ STAROZAGREBAČKI RECEPTI

Istražili smo i otkrili da je Pliva prije više od 15 godina prodala sve udjele u proizvodnji kvasca.

“PLIVA d.d. je danas objavila prodaju preostalih 25% udjela u Kvascu d.o.o. SAF-u Kvasac d.o.o., tvrtki kćeri Cie des Levures Lesaffre (“Lesaffre”), vodeće kompanije u proizvodnji kvasca i ekstrakata kvasca. Prema Ugovoru potpisanom u ožujku 2000. PLIVA je prodala većinski udio od 75% u Kvascu Lessaffre-u, pri čemu je prodaja preostalog udjela od 25% uslijedila nakon isteka trogodišnjeg razdoblja nakon potpisivanja Ugovora. PLIVI je plaćeno ukupno 12 milijuna EURA za 100%-tni udio u kompaniji”, stoji u tadašnjoj objavi Plive.

Nakon toga, prošle godine Tvrtka Kvasac objavila je da će proizvodnju svježeg kvasca prenijeti u sestrinske tvrtke u zemljama EU. Ova odluka proizašla je iz restrukturiranja poslovanja u Hrvatskoj, pisao je SEEbiz.eu.


Komentari