Tko povezuje Hladno pivo i Holding? U jednom zagrebačkom restoranu nastala je platforma Možemo!

FOTO: Facebook/platforma Možemo

Povijest pokazuje kako je dosta restorana dobilo politički kontekst. Tako je ‘Kukuriku koalicija’ nastala 2009. u Kastvu, gradiću kraj Rijeke, u restoranu ‘Kukuriku’ i po tome prozvana ‘Kukuriku koalicijom’.

Potkraj 2010. na istom mjestu su čelnici tih stranaka potvrdili sporazum i nazvali ga Savezom za promjene i potom definirali izborni program Plan 21, piše Direktno.

Kao premijer, Zoran Milanović, prema pisanju medija, ali i vlastitom priznanju, najčešće je posjećivao zagrebački restoran Tač na zagrebačkom Vrhovcu pretvorivši ga u svoj rezervni ured.

Mala roštiljarna pored NK Jaruna bilo je mjesto gdje je osnovan HDZ.

Platforma Možemo! kreirana je upravo u Pivnici Medvedgrad gdje su nerijetko održavani sastanci, ali i javna predstavljanja pojedinih kandidata za parlamentarne izbore 2020.

Upravo u Pivnici Medvedgrad u Ilici predstavljeni su u lipnju 2020. kandidati platforme Možemo! za 7. izbornu jedinicu za izbore za Hrvatski sabor i objavljeno kako je njihov kandidat i frontmen benda Hladno pivo Mile Kekin.

I njegova supruga, Ivana Kekin, je sada u Novoj ljevici te je saborska zastupnica i predsjednica te stranke.

Ono što povezuje, dakle, i Orah i Novu ljevicu i platformu Možemo!, ali i Hladno pivo i Milu Kekina, a kako posljednjih tjedana vidimo i Tomislava Tomaševića i Zagrebački holding jest jedan od donatora njihove kampanje, suvlasnik Pivnice Medvedgrad i istaknuti financijaš, veteran fondovske industrije i investicijski bankar Ratko Bajakić, vlasnik ICF grupe, koji je značajan kapital stekao u kuponskoj privatizaciji.

Komentari