Tko kaže da je slanje pisama stvar prošlosti? Hrvatska pošta ima dobre vijesti!

Ilustracija: Facebook/ Hrvatska pošta

Od 1. srpnja eRačuni postaju obvezni u svim postupcima javne nabave, što znači da će većina proračunskih korisnika morati zaprimati i slati e-Račune u skladu s propisanom europskom normom. Kako bi brojnim pravnim osobama omogućila jednostavno i povoljno slanje eRačuna, Hrvatska pošta je od 15. svibnja uvela novu uslugu – Poslovni eRačun.

Poslovnim korisnicima koji šalju više od 500 eRačuna ponuđena je najpovoljnija cijena od 0,5 kuna + PDV po poslanom eRačunu. Usto, svaka pravna osoba koja potpiše ugovor za uslugu ePošta kao izdavatelj, sve eRačune od dana potpisa ugovora pa do 31. prosinca 2019. platit će u ukupnom iznosu od samo 1 kn, bez obzira na broj poslanih računa.

Uskoro će svi javni naručitelji morati zaprimati i slati eRačune, a kako bi za to bili potpuno spremni te izbjegli plaćanje nemalih kazni, dužni su odabrati registriranog informacijskog posrednika. Sada je krajnje vrijeme da to učine jer svoj sustav za izdavanje računa moraju
prilagoditi europskoj normi najkasnije do 1. srpnja 2019.

Hrvatska pošta jedini je registrirani informacijski posrednik koji osim slanja eRačuna poslovnim korisnicima nudi slanje računa i drugih dokumenata prema više od 170 000 privatnih i poslovnih korisnika putem servisa ePošta.

Dodatna mogućnost za sve korisnike ePošte jest slanje elektroničkih pisama na fizičku adresu. Takvo pismo, zaprimljeno elektroničkim putem, šalje se na ispis i kuvertiranje te uručuje na bilo kojoj adresi u svijetu. Brojni korisnici već su prepoznali prednosti slanja „pravih“ pisama bez napuštanja udobnosti vlastitog doma ili ureda.


Komentari