Tko je Zvonimir Troskot? U mladim danima nogomet je igrao s Lukom Modrićem i Vedranom Ćorlukom, a predviđala mu se i blistava nogometna karijera

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zvonimir Troskot Mostov je kandidat za gradonačelnika Zagreba, a mnogi se pitaju ima li ovaj diplomirani ekonomist šanse na lokalnim izborima koji su nam sve bliže.

Troskot je javnosti poznat kao glavni koordinator i jedan od osnivača građanske inicijative “Narod odlučuje“. Vodio je akciju prikupljanja potpisa za izmjenu izbornog sustava, a nakon toga je potpuno iščeznuo iz javnosti.

Ovaj rođeni Zagrepčanin koji je odrastao u Čulincu i Maksimiru, danas želi vratiti povjerenje građana u politiku i političare. Bio je i golman Dinama kao i hrvatske juniorske nogometne reprezentacije do 18 godina te je igrao s Lukom Modrićem, Vedranom Ćorlukom, Eduardom da Silvom i Nikom Kranjčarom. Zajedno s “Generacijom ’84.” nastupio je i osvojio 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Engleskoj, kada je Niko Kranjčar bio proglašen najboljim mladim igračem Europe te na Svjetskom prvenstvu u Trinidadu i Tobagu. Iako je dobio poziv da zaigra u singapurskoj reprezentaciji, Troskot se odlučio posvetiti ekonomiji, jer njegova obitelj nije imala dovoljno novaca za preuzimanje takvog rizika.

Školovao se i živio je u Aregentini, Singapuru i Lausanneu u Švicarskoj usavršavajući se na području financija, a upravo navedeno smatra prednošću nad Milanom Bandićem.

“Moje glavne prednosti pred njim i ostalim kandidatima su iskustvo u upravljanju velikim sustavima, financijska stručnost, koordinacija velikim brojem ljudi. Smatram kako uz podršku snažne Mostove strukture i organizacije u Zagrebu te uz suradnju sa strukom i građanima mogu pobijediti Bandića”, rekao je Troskot.

Kakva će mu biti kampanja, još se ne zna, no PR će Mostu i Troskotu voditi Ana Lesić, dugogodišnja televizijska, radijska i web-novinarka, urednica, voditeljica i producentica s iskustvom u odnosima s javnošću.


Komentari