TKO ĆE NA ČELO FONDA ZA OBNOVU ZAGREBA? Velik je interes za tu poziciju, znaju se inicijali i godine rođenja kandidata

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Popriličan interes izazvali su natječaji za ravnatelja i zamjenika ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba i dvije susjedne županije, iščitava se to iz broja kandidata koji su zadovoljili formalne uvjete i pozvani su na razgovor.

Na razgovor za ravnatelja Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, koji je održan sredinom prošlog tjedna, pozvano je osmero kandidata s tim da se četvero od njih prijavilo i za zamjenika ravnatelja.

Kandidatima su navedeni samo inicijali te godine rođenja, pa se samo može pretpostaviti o kome bi se u nekim slučajevima moglo raditi. Najstariji/a je rođen/a 1962., najmlađi/a 1982. godine.

Novi natječaj za imenovanje ravnatelja Fonda raspisan je 1. travnja, a prijave je bilo moguće podnositi do sredine toga mjeseca.

Od zainteresiranih se tražilo da imaju završen sveučilišni diplomski ili specijalistički diplomski stručni studij, najmanje deset godina radnog iskustva te najmanje pet godina na rukovodećim položajima.

Ravnatelj Fonda imenuje se na mandat od četiri godine.

Upravno vijeće Fonda novi je natječaj za ravnatelja raspisalo na sjednici 1. travnja, kada je odlučeno i da će se poništiti natječaj koji je proveden još u prosincu 2021., a na koji se javilo troje kandidata, među njima i aktualna v.d. ravnateljica Snežana Penović.

Razgovori s tim kandidatima su obavljeni i čekao se odabir, no onda je uhićen i podnio ostavku ministar Darko Horvat, pa je sve stalo.

Novi ministar graditeljstva Ivan Paladina, koji je po funkciji i šef Upravnog vijeća Fonda, po preuzimanju dužnosti najavio je da neće odabrati ravnatelja na temelju toga natječaja, pa je raspisan novi.

Istodobno je raspisan i novi, četvrti natječaj za zamjenika ravnatelja Fonda, mjesto koje se pokušava popuniti još iz vremena bivšeg ravnatelja Damira Vanđelića koji je s te dužnosti otišao koncem prošle godine.

Sedmero kandidata, koji su se javili samo za zamjenika ravnatelja, na razgovor su bili pozvani u četvrtak. Ni njima nisu navedena puna imena i prezimena, već samo inicijali, najstariji/a je rođen/a 1959., a najmlađi/a 1980. godine.

U pozivu na razgovor, navedeno je da će kandidati o rezultatima javnog natječaja biti obaviješteni najkasnije u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.


Komentari