Tko će dobiti potpore za obnovu Zagreba? Hrebak: “Ne želimo da se u ovoj krizi pojave oni koji će zarađivati na tragediji ljudi”

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

HSLS je u srijedu najavio da će uložiti amandman na prijedlog Zakona o obnovi Zagreba kako bi se spriječila dodjela pomoći za obnovu ‘špekulantima’ koji su nakon potresa kupili oštećene nekretnine u centru.

“Svakakve informacije dolaze do nas vezano za špekulante koji od sirotih ljudi kupuju nekretnine koje su oštećene u potresu. Ne želimo da se u ovoj krizi pojave oni koji će zarađivati na tragediji ljudi”, rekao je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

Klub zastupnika HSLS-a sljedećeg će tjedna predložiti da u zakon uđe odredba da oni koji su kupili nekretnine nakon 22. ožujka, nemaju pravo na pomoć države i Grada Zagreba u obnovi takvih nekretnina.

Hrebak smatra da nitko osim ‘špekulanata’ i onih koji žele zaraditi, nije niti mogao u razdoblju od 22. ožujka kupovati nekretnine u centru Zagreba.

Upitan je li upoznat s konkretnim pokušajima kupovine stanova u centru, Hrebak je ustvrdio da nije, ali da je pojava takvih profitera očekivana, s obzirom na iskustva u zadnjih 30-godina.


Komentari

loading...