‘TKO BI IZGUBIO MORAO SE SKIDATI’ Potresna ispovijest žrtve svećenika pedofila: ‘On je demon! Zaštićen je i uživa, a ja kroz život idem kako mogu’

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Nakonpriznanja nadbiskupa Uzinića o svećenicima riječke nadbiskupije koji su godinama seksualno iskorištavali djecu, ali i svećenika koji je javno priznao što je činio dječacima u dobi od 6 do 13 godina, progovorila je i jedna njegova žrtva.

PRIZNAO STRAHOTE KOJE JE RADIO DJECI! Progovorio svećenik pedofil o kojemu je govorio Uzinić: ‘Strašno mi je žao. Ne preostaje mi ništa drugo…’

“Evo, znači ovo je demon i razlog zašto želim pokazati svim mamama, roditeljima i djeci da znaju, tko je i što je, čovjek koji je upropastio mlade živote”, govori žrtva zlostavljanja za RTL.

Danas 38-godišnjak ispriča je kako je počeo pakao. U drugom razredu osnovne škole izgubio je oca, popustio u školi pa se lokalni svećenik kao obiteljski prijatelj ponudio za instrukcije. “Poslije tih instrukcija bi mi dao za nagradu da se igramo, kao hrvanje i onda tko izgubi mora skidati robu i tako je jedno vodilo drugom”, prepričava. Kada se prvi put to dogodilo imao je samo sedam godina, a svećenik 39.

“Prisilio, naredio, ne znam kako da kažem, da… ma ne znam ni kako reći! Da ja njemu, obavim njegov posao”, prepričava zlostavljanje koje je doživljavao od drugog do sedmog razreda, najmanje jednom mjesečno.

NADBISKUP MOLIO ZA OPROST! Uzinić u suzama detaljno opisao slučajeve zlostavljanja: ‘Pomozite mi da ih zaustavimo’

Jednom je bio prisutan još jedan dječak. ”Gol! Sva trojica”, govori. Dječacima je zaprijetio da moraju čuvati tajnu o tome što se događa.

“Sram, sram, strah, kao dijete ne znaš što ti se događa”, govori. Nakon pet godina na jednim instrukcijama rekao je dosta. To mu je, misli, uništilo život.

Tek prije tri godine priznao je supruzi što je proživljavao, a onda i baki. Otišao je na policiju, sve im ispričao, a onda je odluka Državnog odvjetništva u studenom 2021. došla kao hladan tuš – optužnica je odbačena zbog zastare. ”Kao da ništa, on je zaštićen, a ja idem kroz život kako mogu i kako znam, a on uživa! Živi u samostanu, uživa, kuhaju mu, peru mu, na toplom je i nikome ništa”, rekao je potreseni muškarac.

Da je žrtva svećenika pedofila znaju mu prijatelji, šira obitelj, kolege s posla. U crkvu više ne ide. “Ne dozvoljavam ni svojoj djeci da idu u crkvu”, kaže i dodaje da bi volio da mu se jave i druge svećenikove žrtve kako bi zajedno pokušali ostvariti pravdu.


Komentari