Teta Mira putuje na posao iz Sesveta u centar biciklom s posebnom protezom. Sada su ga ukrali neki grozni ljudi!

Foto: screenshot

Gospođa Mira Logarušić svakoga jutra ustaje u pet sati i odlazi raditi sa smješkom. Biciklom putuje na posao, te odvozi točno 11 kilometara od kuće do posla i obrnuto.Miri je to jednostavno gušt. Inače živi u Sesvetama, a tko god živi i radi u blizini Branimirove tržnice, Miru zasigurno poznaje kao izrazito ljubaznu prodavačicu na kiosku. No, ono što joj se dogodilo sinoć kada je išla kući s posla, šokiralo ju je. Inače Mira nema ruku, te joj je na biciklu ugrađen poseban dodatak kako bih ga mogla normalno voziti, a iako bicikl godinama drži pored kioska, netko se odvažio na bezobrazan čin i ukrao ga.

Kada smo kontaktirali gospođu njezino prvo pitanje bilo je: “Jeste li ga našli?”, stoga smo je upitali što se točno dogodilo, kako bismo dobili što više informacija.

“Inače parkiram bicikl pokraj kioska, a sinoć kad sam krenula doma u 18:30 sam izašla iz kioska, vidjela sam svoj bicikl da stoji na svome mjestu, a ga u 18:50 više nije bilo. Nisam vidjela kako izgleda osoba koja ga je uzela, ali dečki koji su sjedili u blizini su rekli da je osoba imala crvenu jaknu. Zvala sam i policiju.” ispričala nam je Mira.

Meni je taj bicikl važan jer imam dodatak za ruku, kojeg mi je serviser ugradio kako ne bih morala voziti s jednom rukom. Taj bicikl sam dobila davno, kupljen je polovan prije par godina još. Tako da je dosta star, ali mi zbog tog dodatka zaista puno znači. Jednostavno sam se navikla voziti ga svaki dan. Mislim da je to napravio netko tko uopće nije razmišljao, tko bih ga inače uzeo. Bicikl godinama stoji na tom mjestu.” nadovezala se.

Koliko je Mira uistinu dobra u svom poslu svjedoči i svjedoči i nagrada  ‘Mali svjetionik za velike ljude’, koju je Mira osvojila prošle godine. No skromna Mira ne voli se hvaliti te kaže: “Ima jako puno dobrih ljudi, a ja sam tu nagradu slučajno dobila od 240 kandidata. Na poslu svakog pogledam u oči, svakom se nasmiješim, jednostavno volim ljude.”

Ako imate bilo kakva saznanja o biciklu ove divne žene, javite policiji koja će ju kontaktirati. Svaka pomoć je dobrodošla!

Priču o najboljoj radnici hrvatske pogledajte u HRT-ovom videu.

Komentari