‘TEŠKO, ALI’ Evo zašto je voditelj Zagrebačke panorame morao nositi masku

Foto: HRT screenshot

Jučer su se gledatelji HRT-a nemalo iznenadili kada su na Zagrebačkoj panorami vidjeli voditelja Fabijana Kalu u voditeljskoj ulozi s maskom na licu.

Razlog tomu je nova odluka HRT-a koja je od četvrtka stupila na snagu. Zbog porasta broja oboljelih od koronavirusa, svi djelatnici, ali i gosti državne televizije koji ne posjeduju EU digitalnu covid potvrdu, moraju nositi zaštitnu FFP2 masku ili pak imati negativan test napravljen o vlastitom trošku, objavila je Slobodna Dalmacija.

Izuzev toga, svi radnici i posjetitelji moraju imati izmjerenu tjelesnu temperaturu i održavati propisani razmak.

Pojavi li se netko bez maske bit će sankcioniran i udaljen s Prisavlja.

„Naravno da je puno lakše voditi bez maske. S njom je puno teže jer predstavlja zapreku preko usta i otežava disanje. Iako su ove FFP2 maske koje koristimo kvalitetnije pa se s njima lakše diše“, rekao je Fabijan za Slobodnu Dalmaciju.

Obrazložio je i svoje razloge zbog kojih se nije cijepio.

„Nisam cijepljen iz zdravstvenih razloga, no planiram to uskoro napraviti, a za nova pravila HRT-a doznao sam u posljednji trenutak, nisam se stigao organizirati, pa sam zato nosio masku. Danas sam odlučio napraviti test pa je maska izostala, vidjet ćemo kako će biti dalje, više sam skloniji testiranju ili cijepljenju, nego da se u eteru stalno pojavljujem s maskom“ zaključio je voditelj.


Komentari