Terry Fox Run na Jarunu: Više od 6.000 ljudi trčalo je za liječenje i istraživanje zloćudnih tumora

Krešo Šarić / Facebook

Na Sportsko rekreativnom centru Jarun po dvadeseti puta jučer je održana humanitarna trka Terry Fox Run. Utrka se održava u čast Terryja Foxa koji je trčao “Maraton nade” da bi prikupio sredstva za liječenje i istraživanje zloćudnih tumora.

Nepregledna rijeka trkača i gledatelja koji su se okupili na Jarunu još je jednom pokazala da se građani uvijek odazivaju pozivu da pomognu u prikupljanju sredstava s kojima će se još upornije nastaviti borba protiv raka. Prikupljena sredstva liječnicima i znanstvenicima daju priliku za nastavak istraživanja, koja će ljudima dati nadu da će se uskoro ova opaka bolest pobijediti.

Odazivom građana zadovoljan je bio predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga.

“Držim da se dogodilo informiranje ljudi. Kada se spomene Terry Fox onda se govori o junaku i borcu za zdravlje, koji daje poticaj mogućim pacijentima da dođu na preventivni kontzrolni pregled dojke ili ginekološki pregled.”

Šest tisuća sudionika na Jarunu još jednom je potvrdilo da bolesni nisu sami te da znanost ima šansu u liječenju tumora učiniti korak naprijed, piše Radio Sljeme.


Komentari

loading...
-->