Svoji na svome, braća Sinković opet zdušno veslaju na zagrebačkom Jarunu

Foto: Twitter/Sinkovic Brothers

Pisali smo jednom kako je braći Sinković, među svim drugim sportašima, u doba pandemije koronavirus, zabranjeno treniranje, a tada je Nikola Bralić, njihov trener isticao kako muku muči s održavanjem treninga jer pristup na jezero Jarun, za razliku od građana, nisu imali.

Takvom praksom, smanjili su mogućnosti braće za ostvarenjem uspjeha kojima su se dičili duž svoje karijere, no novim mjerama koje su na snagu stupile danas, braća Sinković zaveslala su na zagrebačkom moru, a sami su se pohvalili fotografijom na Twitteru.

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je kako se održavanje treninga dopušta športašima i športašicama I. i II. kategorije u pojedinačnim
športovima koji imaju izdano rješenje o kategorizaciji koju sukladno članku 6. Zakona o sportu izdaju Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski sportski savez gluhih.

Tijekom treninga preporučuje se da drže razmak od 5 metara kao nužne udaljenosti za fizičku distancu, a gdje god je moguće treninzi se trebaju održavati na otvorenom terenu.

Nakon korištenja lopti, rekvizita i ostale opreme potrebne za trening, sva se mora po završetku treninga dezinficirati. Za treninge u kontaktnim športovima gdje nije moguće održavati fizičku distancu između trenera i športaša, preporučuje se da uvijek isti trener i isti športaš odrade trening. Svakom igraču preporučuje da ima svoju označenu plastičnu bocu s tekućinom kao i ostale potrepštine koje moraju biti u torbi označenoj s imenom športaša. Plastične boce za napitke i ostali otpad nastao tijekom treninga odlaže se u za to predviđenu kantu za otpatke s dvostrukom vrećicom i odgovarajućim poklopcem. Nakon treninga igrači i treneri odlaze izravno kući, bez tuširanja i bez ulaska u svlačionicu, poštujući mjere fizičke udaljenosti, najbolje odvojeno, jedan po jedan, neki su od naputaka HZJZ-a.


Komentari