SVJETSKI JE DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA: One su naši najbolji prijatelji, pazite ih i čuvajte!

FOTO: Zagreb.info

Svjetski je dan zaštite životinja, a 04. listopad je odabran zato što se taj dan slavi blagdan svetog Franje Asiškog, koji osim što je poznat po osnivanju frajnevačkog reda, ostao poznat i kao svetac- zaštitnik životinja.

Iz udruge Prijatelji životinja podsjećaju da se taj dan obilježava od 1925. godine. Sve je prvi  potaknuo njemački pisac Heinrich Zimmermann na čijem se događaju u čast prava životinja prije gotovo stotinu godina pojavilo više od 5000 ljudi.

Na ovaj dan možemo preispitati odnos čovječanstva sa životinjskim carstvom. Životinje u čovjekovome životu imaju različite vrste uloga te moramo biti zahvalni zbog načina na koji nam obogaćuju život.

Cilj je Svjetskog dana životinja poboljšati standarde životinjskog svijeta, a centralna ideja postalo je isticanje važnosti ostalih životinjskih vrsta s kojima čovjek dijeli planetu, svih onih vrsta koje su često žrtva čovjekovog sadizma i nasilja.

Vjerujemo da mnogi od vas kod kuće imaju svoje kućne ljubimce, pa vas pozivamo da nam fotografije svojih životinja pošaljete u inbox našeg Facebook profila, kako bismo objavili galeriju najsimpatičnijih zagrebačkih životinja!


Komentari

loading...