SVJETSKA SENZACIJA U ZAGREBU Pogledajte koje će zvijezde zapaliti Jarun, nastupa i jedan od najvećih američkih bendova 21. stoljeća

inmusic (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Danas počinje INmusic festival – najveći hrvatski open air festival, a trajat će četiri dana, sve do 23. lipnja. Njegovo 15. jubilarno izdanje dolazi nakon duge dvogodišnje pauze zbog pandemije, a kada vidimo popis bendova koji dolaze na Jarun, čini se da se čekanje isplatilo.

The Killersi, Nick Cave, Deftonesi i Kasabain uveličati će ovu glazbenu manifestaciju koju je kultni New Musical Express uvrstio među 20 najiščekivanijih festivala u 2022. godini. Nick Cave je na Jarunu nastupio 2018. godine. Fantastični bend ‘The Killers’, kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih američkih bendova 21. stoljeća, osvojio je svijet serijom hitovima kao što su ‘Somebody told me‘ i ‘When you were young‘.

Live nastupi Deftonesa svaki put publiku ostavlja bez daha, dok je britanski Kasabain dobitnik Brit Award nagrade za najbolji britanski sastav.

Nick Cave (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Osim uobičajenih nastupa svjetskih glazbenih zvijezda, INmusic će biti u znaku Europske godine mladih, čime je potaknuta suradnja festivala sa Superval festivalom kako bi zajedničkim snagama poticali djecu i mlade u otkrivanju i razvoju njihovih glazbenih talenata.

Tko još nastupa?

Pored spomenutih ‘headlinera’, ljubitelje dobre glazbe će zabavljati i Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Snapped Ankles, Šumski te brojni drugi izvođači.

Dosada je INmusic festival ugostio više od 430 glazbenih sastava iz 32 zemlje, a uz to je održano više od 500 koncertnih nastupa poznatih svjetskih izvođača.

Tokom četiri dana ovog glazbenog ‘akvarela’ očekuje se čak 45 posto stranih posjetitelja, što je najveća brojka do sada. INmusic je postao veliki turistički mamac, a svake godine sve više i više gostiju puni zagrebačke hotele, hostele i apartmane.

Više informacija o samom festivalu možete pronaći na inmusicfestival.com.

 

 


Komentari