Svjetska muslimanska liga donirala Hrvatskoj sredstva za pomoć protiv koronavirusa

Wikimedia

Svjetska muslimanska liga Rabita donirala je hrvatskoj Vladi 300 tisuća američkih dolara pomoći za borbu protiv koronavirusa, priopćeno je iz Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Ista liga pružila je pomoć i Islamskoj zajednici u Hrvatskoj za saniranje štete od potresa.

Svjetska muslimanska liga Rabita tom je donacijom „pokazala senzibilitet za cijelu državu i naše društvo, što će sigurno pridonijeti jačanju veza i suradnje, a nama ostaje da joj najiskrenije zahvalimo“, stoji u priopćenju Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Muftija Aziz ef. Hasanović  iz Islamske zajednice u Hrvatskoj, poslao je čestitku zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću u povodu kršćanskog blagdana Uskrsa sa željom da ga dočeka u sreći, miru i blagostanju te bez iskušenja kakvima smo ove godine izloženi.

Izrazio je i suosjećanje što se vjernici ne mogu okupljati u bogomoljama zbog pandemije koronavirusa te razumijevanje zbog situacije u kojoj se svi zajedno nalazimo i iskušenja kroz koja prolazimo.

“Uvjeren sam da će izraz Božje svemoći koja nam se svima obznanila još jednom kroz potres, ali i kroz borbu s pandemijom, ojačati duhovno zajedništvo u nužnoj potrebi fizičke odsutnosti i da ćemo svi zajedno isto još više cijeniti, kako unutar naših zajednica tako i unutar našeg društva.

U želji da još mnoge blagdane Uskrsa dočekate u sreći, miru i blagostanju te bez iskušenja kakvima smo ove godine izloženi, primite izraze moga iskrenog poštovanja”, napisao je u čestitci.


Komentari