DRAMATIČNO U ZRAKOPLOVU SA 74 LJUDI: Nepoznati muškarac aktivirao bombu?

Twitter

Nepoznati muškarac ‘nestao’ je iz zrakoplova na visini od oko 3600 do 4200 metara nakon eksplozije, piše Daily Mail koji se poziva na izjavu svjedoka.

Airbus A321 koji je letio iz Somalije u Džibuti, morao je prisilno sletjeti jer se pretpostavlja kako je nepoznati muškarac aktivirao manji eksplozivni uređaj. Eksplozija je raznijela dio trupa aviona pa je je pilot bio prisiljen sletjeti jer je pomislio da je riječ o bombi.

Zrakoplov je prizemljio 64-godišnji pilot Vladimir Vodopivec iz Srbije i nitko od putnika i članova posade nije teže ozlijeđen. Eksplozija je raznijela dio trupa kod desnog krila aviona.

“Nakon polijetanja iz Mogadishua čula se snažna eksplozija. Putnici su počeli vikati, a ja sam zrakoplov odmah vratio u zračnu luku”, kazao je Vodopivec.

U zrakoplovu Daallo Airlinesa bilo je 74 putnika, od čeka 70 ljudi iz Turske. Nadležni kažu da zasad ne žele nagađati zašto je došlo do eksplozije. Utvrđuje se je li je riječ o kvaru ili mogućem napadu. Neizbježna je sumnja na teroristički napad, a poznato je kako u Somaliji djeluje militantna skupina Al-Shabaab.

Istraga  još traje, a navodno su analize na uništenom dijelu aviona pokazale ostatke eksploziva.


Komentari