ZLATNA GROZNICA U SRBIJI: Pronađen rudnik bakra i zlata vrijedan 18 MILIJARDI DOLARA?!

commons.wikimedia.org

Američka rudarska korporacija”Freeport-McMoRan” i njihovi kandski partneri iz kompanije “Reservoir Minerals” pronašli su u okolici Bora u Srbiji jedno od najvećih nalazišta zlata i bakra na svijetu, ekskluzivno saznaju srpske Novosti.

Amerikanci su na lokaciji “Čukaru peki”, na dubini između 558. i 559. metra, pronašli “zlatnu žicu”, odnosno gotovo nevjerojatan sadržaj od 25,7 posto bakra i 50,3 grama zlata po toni rude, doznaju Novosti.

Prema do sada istraženim nalazištima u svijetu, najbogatiji sadržaj pronađen je u rudniku Hollister u Americi, gdje se izvlači 27,20 grama zlata po toni rude.

O tome kolika je potencijalna vrijednost ovog američko-kanadskog otkrića usred Srbije, najbolje govori podatak iz literature da se nalazišta s  jedan posto bakra, ako ih prate odgovarajuće količine rude, smatraju – izuzetno profitabilnim!

Računajući bruto vrijednost bakra i zlata u novootkrivenim nalazištima, po službenim cijenama na Londonskoj burzi metala, dolazi se do procjene da se u okolici Bora krije bogatstvo vrijedno gotovo – 18 milijardi dolara! Valja uzeti u obzir da su ovo tek prvi rezultati, budući da Amerikanci i Kanađani nastavljaju s geološkim istraživanjima.

Komentari

loading...