ZBOG IKEA-ina NAMJEŠTAJA UMRLO VEĆ TREĆE DIJETE: Na dječaka pao ormar i na mjestu ga usmrtio

Petar Glebov/PIXSELL.

Majka djeteta kazala je kako je pronašla sina u sobi ispod metar i pol visokog ormara kada je došla u sobu provjeriti ga.

Američka policija istražuje slučaj smrti 22-mjesečne bebe koja je preminula nakon što se na nju srušio IKEA-in ormarić za koji je švedska kompanija i jedan od najpoznatijih proizvođača namještaja na svijetu prije mjesec dana priznala potencijalnu opasnost u slučaju da ormarić nije dobro pričvršćen na zid. Theodore McGee doživio je nesreću 14. veljače ove godine kad je na njega u spavaćoj sobi u njihovom domu u Minnesoti pao ormar i zdrobio ga, piše Independent .

Roditelji mališana kazali su da je spavao kao što uvijek spava tijekom dana, a odvjetnik obitelji kazao je kako nisu čuli kada je pao ormar niti dječji plač. Majka djeteta kazala je kako je pronašla sina u sobi ispod metar i pol visokog ormara kada je došla u sobu provjeriti ga što čini, kako kaže, svakih 20 minuta. Kako mališan nije bio na krevetu, mislila je da se sakrio negdje u sobi, ali dječačić je nažalost preminulo nakon što je golemi ormar pao na njega.

Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Troje djece stradalo zbog sigurnosnih propusta IKEA-e

U istragu se uključio i švedski gigant IKEA kao i Agencija za sigurnost proizvoda (Consumer Product Safety Commission). U srpnju 2015. godine IKEA je navodno izdala priopćenje vezano uz sigurnosne propuste linije namještaja Malm te u suradnji s agencijom CPSC pokrenula program popravaka čak 27 milijuna komada koji su u prodaji od 2002. godine, prenosi Jutarnji.

No, ovo je tek jedno u nizu djece stradale zbog neispravnog IKEA-ina namještaja, dvoje djece u dobi od dvije godine stradalo je 2014. od iste linije namještaja, priopćila je IKEA u srpnju prošle godine.

IKEA je izrazila sućut obitelji i istaknula još jednom važnost dobrog pričvršćivanja prema priloženim uputama kako bi se izbjegao rizik od potencijalnih nesreća.

Spomenimo i kako je u veljači ove godine IKEA je pozvala sve koji su kupili HYBY, LOCK i RINNA stropne svjetiljke da ih odmah uklone sa stropova te da ih vrate u robnu kuću IKEA gdje će dobiti puni povrat novca. Mjesec dana prije toga s tržišta su povukli dječje LATTJO palice za bubnjeve i drvene udaraljke isto tako zbog sigurnosnih propusta.

>>> TROJE LJUDI DOŽIVJELO STRUJNI UDAR: Ikea Hrvatska poziva sve kupce ovog proizvoda da ga odmah prestanu koristiti


Komentari