ZAUSTAVLJEN VLAK BEOGRAD – KOSOVO: Vučić tvrdi da seiza svega krije albanska provokacija

Wikimedia

Narušeni odnosi.

Prvi vlak koji je iz glavnoga grada Srbije krenuo prema Kosovskoj Mitrovici nakon 18 godina, ukrašen natpisima na nekoliko jezika Kosovo je Srbija zaustavljen je u Raškoj, jer je pruga navodno bila minirana.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić tvrdi da je time osobno omeo plan kosovskih vlasti da vlak zaustave na graničnom prijelazu Jarinje i počnu sukob. Vlak se vratio u Beograd, putnici su bez ikakvih problema autobusima stigli u Kosovsku Mitrovicu, a kosovska policija pregledala je prugu i tvrdi da nikakvog eksploziva nije bilo.

Kosovski premijer Isa Mustafa izvijestio je kako su se sastali s predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu te da su održali sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Taj je vlak zaustavljen jer krši Zakon o željeznici, a ulazak na kosovski teritorij nije mu dozvoljen jer je za cilj imao provokaciju i sukob, izjavio je Mustafa.

U Beogradu danas zasjeda Savjet za nacionalnu sigurnost pod predsjedanjem srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, nakon incidenta kojim su odnosi Beograda i Prištine opasno narušeni, piše HRT.


Komentari