‘ZATEKAO SAM IH SAME’ Djed koji brine o unucima opisao dan kad su ih roditelji napustili: ‘Bili su skroz plavi od plača’

Foto: Screenshot/YouTube

“Borit ću se za djecu dok sam živ”, izjavio je 53-godišnji Edin Džafić iz Breze u BiH koji vodi brigu o četvero unučadi jer su ih njegov sin i snaha napustili.

Njegova je priča potresla regiju, a sada je otkrio kako je izgledao dan kada su roditelji napustili mališane.

“Sin i snaha su se posvađali, a stanovali su na katu iznad nas. O svemu su bili obaviješteni i njeni roditelji, dolazila nam je i socijalna služba”, rekao je Džafić za Avaz.ba.

Kaže da živi u dobrim uvjetima, zbog čega je zahvalan na svemu što ima.

“Djeci nedostaje babina i majčina ljubav”

“Dok sam živ, djeci neće ništa faliti. Dok su ona kod mene i dok je ovih mojih deset nokata, djeci neće ništa faliti”, govori Džafić, koji je ispričao kako sin sada stanuje u Ilijašu, dok je snaha u Budvi, a oboje povremeno uplaćuju novac za djecu koja već godinu dana žive kod bake i djeda.

“Sin zove, donese kad ima. Snaha uplati kad može. Ne mogu lagati. Sada se brinem o njima, a do kada, vidjet ćemo. Nije mi teško. Normalno, fali mi sin”, priča Džafić.

“Djeci nedostaje majčina i babina ljubav. Trudit ću se, ali im ne mogu pružiti ljubav kao oni. Meni djeca ne smetaju. Dok je mene, djeca će imati sve”, dodaje.

“Nisu djeca kriva nizašto”

Prisjetio se dana kada su djeca ostavljena. “Ja sam radio u garaži, kombi sam farbao. Telefon mi je zazvonio, zvao me prijatelj. Žena mi je rekla: ‘Djeca su ti sama kod kuće’. Zatekao sam ih same. Djeca su od plača bila sva plava. Šta ću, uzeo sam ih, odveo ih na kat i presvukao. Nisu djeca kriva nizašto”, ispričao je djed.


Komentari