ZA DANAS NAJAVLJEN SMAK SVIJETA: ‘Stvorit će se vakuum koji će isisati cijelu Zemljinu atmosferu’ (VIDEO)

Youtube/Screenshsot

Svako malo netko od teoretičara zavjere najavi smak svijeta, a na stranici End Times Prophecies objavljeno je kako će upravo danas doći do apokalipse koja će zauvijek promijeniti naš život na Zemlji.

Prije dva tjedna izašao je video ‘Zašto će životu na Zemlji sigurno doći kraj 29. srpnja 2016.?’. Kao što mu zapravo i samo ime govori – upravo bi danas trebalo doći do smaka svijeta. Tim na stranici End Times Propheciesa svoje je predviđanje potkrijepio i prethodno spomenutim videom. U videu koji traje čak 17 minuta tvrde kako će se spasiti samo oni Kršćani koji taj isti video pogledaju. Ako ste osoba sklona vjerovanju u ovakve i slične teorije zavjere video možete pogledati i ovdje.

https://www.youtube.com/watch?v=6HPrfFvkEj0

Kakva su predviđanja?

Kraj koji nam predviđaju za danas neće biti bilo kakav. Naime, vjeruju da će Isus Krist taj dan doći na Zemlju, a istovremeno će se pomaknuti njezine magnetne ploče i planet će zatresti razarajući potres.

“Zemlju će pogoditi nevjerojatno jak potres, Sunce će postati crno, a Mjesec će se potpuno izokrenuti. Po zemlji će padati zvijezde, kao velike smokve kada ih ruši vjetar. Pomaknut će se svaka planina i otok. Stvorit će se vakuum koji će isisati cijelu Zemljinu atmosferu”, navode u videu.

Samo jedan smak svijeta u nizu

Mnogi su najavljivali kad će i kako točno doći do kraja svijeta, a sva proročanstava na kraju su se pokazala kao najobičnija prevara. Propovjednik Harold Camping najavljivao je apokalipsu čak nekoliko puta – 1988., 1994. i 2011. godine. “Spašeni će biti samo pravi vjernici, a kraj će doći vrlo tiho”, tada je govorio Camping. Vjerojatno jedno od najraširenijih proročanstava o smaku svijeta bilo je usmjereno prema 2012. godini. Naime, tada je majanski kalendar predvidio da će kraj svijeta nastupiti 21. prosinca 2012. godine. Tada su najvili dolazak nepoznatog objekta koji bi navodno trebao udariti naš planet. Zemlji se trebao približiti upravo te 2012. Njegovo naglo pojavljivanje zaustavilo bi Zemljinu rotaciju na gotovo šest dana, što bi izazvalo nezamislive katastrofe. Magnetsko privlačenje prolazećeg planeta i Zemljine kore uzrokovalo bi destablizaciju polova koji bi zatim zamijenili mjesta. I pritom ne misli na magnetsku zamjenu mjesta, već bi se Zemlja potpuno zarotirala i polovi bi došli na druge pozicije. Takav poremećaj promijenila bi Zemljino magnetsko polje i došlo bi do pucanja Zemljine kore, pisao je Jutarnji.hr

Ima li nam spasa?

S obzirom na to da ni tada nije došlo do kraja svijeta teoretičarima zavjera nije preostajalo ništa drugo nego smisliti neki novi datum za stravične najave. Ostanemo li kojim slučajem živi i nakon ove današnje propale apokalipse, ne trebamo puno očajavati. Sljedeći najavljen smak svijeta trebao bi se dogoditi 2880. godine.

Prema predviđanjima nekih od najvećih svjetskih znanstvenika tada bi trebao u Zemlju udariti veliki asteroid 1950 DA koji bi trebao,prema njihovom navođenju, označiti kraj svijeta. 1950 DA prvi put je otkriven 23. veljače 1950. godine, a dosad je Zemlji zaprijetio čak dva puta – 2002. i 2015. godine. Na kraju nas je ipak odlučio zaobići, a hoće li nam se ‘smilovati’ i 2880. godine još će se pokazati. Možda ni to proročanstvo nije istinito, ali jedno ipak jest sigurno – taj smak svijeta ionako nećemo ni doživjeti.


Komentari