(VIDEO) Užas u Velikoj Britaniji, nećete vjerovati što rade djevojčicama da bi bile neprivlačne muškarcima!

Pixabay

U Velikoj Britaniji sve se više primjenjuje opasna tradicionalna afrička praksa “peglanja” ženskih grudi vrućim kamenom kako bi se odgodilo formiranje dojki, utvrdila je istraga Guardiana.

Margaret Nyuydzewira, voditeljica grupe za dijasporu Came Women and Girls Development Organisation (Cawogido), procijenila je da je najmanje 1000 žena i djevojčica u Velikoj Britaniji podvrgnuto ovakvom brutalnom postupku, no da do sada nije bilo sustavnog istraživanja i prikupljanja podataka te se ne zna točno o kojoj se brojci radi.

 

 

Jedna druga aktivistica koja je htjela ostati anonimna, rekla je za Guardian da zna za najmanje 15 do 20 nedavnih slučajeva takve prakse samo u gradu Croydonu.

“Ta procedura se obično izvodi u Velikoj Britaniji, a ne u inozemstvu kao što je slučaj s genitalnim sakaćenjem žena“, rekla je i pritom opisala proces “peglanja” ženskih grudi u kojem tetke ili bake koriste vrući kamen i snažno njime masiraju dojke djevojčice kako bi oštetile tkivo i usporile njihov rast, prenosi Index.

“Ponekad to rade jednom tjedno ili jednom svaka dva tjedna“, rekla je.

Počinitelji, a obično se radi o majkama, smatraju takav postupak tradicionalnom mjerom koja štiti djevojčice od neželjene muške pažnje, seksualnog uznemiravanja i silovanja. Medicinski stručnjaci i same žrtve smatraju da je to zlostavljanje djece i da može dovesti do fizičkih i psihičkih ožiljaka, infekcija, nemogućnosti dojenja, deformiteta i raka dojke.


Komentari