(VIDEO) FACEBOOK PRIZNAO: ‘Potkrala nam se operativna greška! Uznemirujuće je to što se događa’

Foto: Profimedia

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg na svom se profilu na navedenoj mreži oglasio povodom strašne snimke tinejdžera koji je u Kenoshi u Americi, hodao po ulici s puškom u ruci te koji je ispalivši hitce usmrtio dva prosvjednika.

Zuckerberg je istaknuo kako je društvena mreža počinila veliku operativnu grešku jer spornu snimku nije na vrijeme skinula sa svoje platforme koja se potom počela mahnito dijeliti.

Da stvar bude još gora, ova je platforma još prošli tjedan predstavila mjeru kojom će zaustaviti širenje nasilja koje dijele različite vojne organizacije. No, u prvom tjednu rada, mjera je očito zakazala.

“Ono što se događa u Kenoshi zaista je zabrinjavajuće”, govori Zuckerberg u videu pa objašnjava kako Facebook stranica koja je objavila navedenu snimku nije pokazivala nikakvu povezanost sa 17-godišnjim mladićem kojeg se terete dva ubojstva.

“Tek se drugom analizom, koja je obavljena nešto detaljnije, otkrilo kako je stranica zaista i prekršila pravila”, tvrdi.

Dodao je kako Facebook sada aktivno traga i za drugim stranicama na kojima se hvali pothvat mladića.

“Nastavit ćemo u nadogradnji naših mjera te ćemo ih učiniti efikasnijima u pronalasku opasnih organizacija”, zaključuje.

Komentari