UTRKA SVE TJESNIJA: Sanders bi mogao prestići Clinton

picmonkey.com

Prednost Hillary Clinton mogla bi se uskoro istopiti.

Sada kada se fokus stavlja na Kaliforniju, Hillaryna kandidatura bi mogla biti ozbiljno ugrožena, piše Independent.

U toj američkoj saveznoj državi Bernie Sanders ima mnogo pristaša, a dosada se više od milijun i pol ljudi registriralo za glasovanje. Posljednje statistike pokazuju da će i tijesna pobjeda Sandersu biti ogroman vjetar u leđa. Broj registriranih glasača u odnosu na 2012.godinu podigao se za 218%, a velik dio njih odlazi na mlađu populaciju čija naklonost zasada pripada Sandersu.

Pokazalo se kako senator iz Vermonta dosta loše prolazi na aketama prije glasovanja, no kada se glasovi zbroje on ih zaista dobije mnogo više no što se očekivalo i to sve zahvaljući mladim glasačima. Kada bi Bernie pobijedio u Kaliforniji to bi ozbiljno ugrozilo Hillarynu kandidaturu za predsjedničku utrku. Njegova pobjeda mogla bi mnoge delegate natjerati da povuku potporu koju trenutno daju Hillary.

Sanders je već izjavljivao kako je Clinton dobila mnogo više superdelegatske potpore dosada, ali još ništa nije gotovo jer delegati glasuju tek kada se nađu na Delegatskoj konvenciji, na kojoj biraju svog demokratskog predstavnika. Dodao je Sanders i da je sada na njemu da im pokaže kako se može izboriti s Donaldom Trumpom.

Posljednja istraživanja pokazuju da bi Sanders bio opaka konkurencija Trumpu jer je trenutno u prednosti za 10 bodova na nacionalnoj razini. Trump i Clinton trenutno su najomraženiji kandidati kod američke javnosti, dok ih Bernie oboje “gazi” u kategoriji simpatičnosti.


Komentari