UBIO IH PORED KUĆICE ZA PSE: Ugledni odvjetnik ide u doživotni zatvor zbog ubojstva supruge i sina, iza njega su jezivi zločini

Foto: Guliver

Nakon što je tjednima punio medijske naslove svojim suđenjem, izrečena je presuda američkom odvjetniku Alexu Murdaughu. Ovaj je uglednik iz Južne Karoline bio optužen za ubojstvo supruge i sina 2021. godina. Slučaj je podigao buru u SAD-u gdje su mediji secirali život te imućne obitelji, ponosne na tri naraštaja državnih tužitelja i sudaca, ali ponajviše strmoglavi pad glave obitelji.

Prije izricanja kazne, sudac Clifton Newman je u svom podužem obraćanju Murdaughu rekao da ne može razumjeti njegovu “dvoličnost” i laži.

Potonji, u lisičinama i u žućkastosmeđoj zatvorskoj odjeći, i dalje je tvrdio da je nedužan. Njegov sin Buster bio je u dvorani. “Poštujem ovaj sud, ali nisam kriv. Nikad ne bih naudio mojoj supruzi Maggie i (…) mom sinu”, rekao je.

Porotnicima na sudu u Walterboru u Južnoj Karolini trebalo je manje od 3 sata da donesu presudu. Proglašen je krivim, a sudac mu je izrekao dvije doživotne zatvorske kazne koje će služiti jednu za drugom.

“Dokazi o krivnji su nepobitni”, rekao je sudac dok je čitao presudu.

Jezivi detalji

Odvjetniku ovo nije jedini zločin, a iza slike obiteljskog čovjeka krio je, čini se, jezive zločine. Murdaugh je bio optužen za krađu basnoslovnih iznosa iz svog odvjetničkog ureda te od prijatelja i poznanika, ali osumnjičilo ga se da je članove svoje obitelji ubio kako ga ne bi otkrili.

Premda je priznao krađu koju je pravdao ovisnošću o drogi i željom da vrati novac od propalih ulaganja, nikad nije priznao dvostruko ubojstvo.

Prema optužnici, iz dviju različitih pušaka ustrijelio je svoju ženu Maggie (52) i mlađeg sina Paula (22) 7. lipnja 2021. u okrugu Colletonu, u Južnoj Karolini, pokraj kućice za pse na njihovu velikom imanju Moselle.

Slučaju je već posvećeno nekoliko podcasta i dokumentarni film “Murdaugh Murders: skandal na jugu”, koji je među najgledanijima na Netflixu.

Tijekom čitavog suđenja informativne mreže su izravno prenosile svjedočenja mnogih prevarenih kolega i prijatelja koji su opisivali kako im je Murdaugh godinama krao milijune dolara, a da to nisu ni primijetili.


Komentari