TURISTIČKI USPON: New York Times uvrstio dvije hrvatske destinacije na top listu za 2017.

Na listi su se pronašli Duborovnik, koji je smješten na šesto mjesto, a Istra na 41. mjestu.

Američki New York Times uvrstio je dvije hrvatske destinacije na listu od 52 turistička odredišta koje treba posjetiti u 2017.

Na listi su se pronašli Duborovnik, koji je smješten na šesto mjesto, a Istra na 41. mjestu.

Autori liste s preporučenim destinacijama Dubrovnik nazivaju zvijezdom Dalmacije koja pruža nove načine za uživanje.  Za Istru se tvrdi da je bila dugo u sjeni Dalmacije i da je zbog novootovorenih hotela, rimskih ostataka, tartufa, vrhinskih vina i morskih specijaliteta treba posjetiti, piše Večernji list.

Interes i za sajamske štandove

Promocija hrvatskog turizma podudara se s vijestima s najposjećenijeg turističkog sajma na istočnoj obali SAD-a New York Times Travel Showa, održanog tijekom proteklog vikenda u New Yorku.

Iz Hrvatske turističke zajednice rekli su da je tijekom dva sajamska dana vladao veliki interes, kako za prezentacije Zagreba, Dubrovnika i Kvarnera, tako i za sajamske štandove hrvatskih predstavnika.

Hrvatski turistički radnici vjeruju se da će u ovoj godini biti više gostiju iz SAD-a nego lani, kad ih je za prvih jedanaest mjeseci stiglo 333.000.

Američki su turisti tijekom prošle godine bili brojniji 7 % nego u prethodnoj godini, a ostvarili su 866.000 noćenja. U odnosu na prethodnu godinu, broj noćenja turista s američkog tržišta povećan je 9 %.


Komentari