TRAŽE 700 TISUĆA DOLARA: Kino u kojem je ubijeno 12 ljudi traži od njihovih obitelji da plate troškove suđenja

Twitter

Na prikazivanju filma “TheDark Knight Rises” došlo je do masovne pucnjave u kojoj je život izgubilo 12 ljudi, a oslijeđeno je njih 70.

Prije četiri godine u kino u Coloradu ušao je 24-godišnjak s mračnim namjerama. Naoružan do zuba čekao je početak filma, a onda krenuo u krvavi pohod u kojem je ubio 12 ljudi. 

Obitelji poginulih i ranjenih kasnije su podigli tužbu protiv kina jer je, kako tvrde “kino je trebalo biti bolje osigurano”, Cinemark je oslobođen svih optužbi i sad od obitelji traži da plate troškove suđenja u vrijednosti od 700 tisuća dolara, piše Independent.

Po zakonu ove savezne države, onaj koji parnicu dobije, može tražiti da druga strana plati troškove suđenja.

Presudu je sudac R. Brook Jackson i obrazložio riječima: “Sud je uz porotu zaključio da to što je Cinemark poduzeo, odnosno ono što nije poduzeo, nije bilo bitan faktor u ovoj tragediji.

Sandy Philips , majka jedne od žrtava presudu je kratko prokometirala na Twitteru:“Molim vas bojkotirajte Cinemark.” započela je.

“Nemojte doprinostiti njihovom prihodu od 194 milijuna dolara godišnje sada kad su se okomili na žrtve iz Aurore, koje su izgubile sve.” zaključila je tweet.

Obitelji žrtava trenutno odlučuju o tome hoće li se žaliti na ovu presudu, što u većini slučajeva rezultira odbacivanjem zahtjeva za podmirivanjem parničnih troškova.

 


Komentari