TRAGEDIJA NA SVEUČILIŠTU: Pucnjava odnijela dva života

flickr.com

Studenti su remenjem i kablovima probali blokirati vrata kako ubojica nebi došao do njih.

Do pucnjave je došlo na sveučilištu UCLA u Los Angelesu, a predsjednik vijeća studenata Michael Skiles potrdio je da je jedan od ubijenih profesor Wiliam S.Klug, piše CNN.
Klug je predavao mehaniku i svemirski inženjering, a vodio je i istraživačku grupu koja se bavila proučavanjem problema koji se pojavljuju na granici biologije i mehanike.
“Želimo razumjeti kako su fizička svojstva bioloških struktura i materijala uključena u biološke funkcije, sve od molekularne razine do stanica i više.”, stoji na internetskoj stranici ove istraživačke grupe.
Situacija je dovedena pod kontrolu nešto nakon podnevna, i više nije postojala prijetnja za kampus i studente koji su u to vrijeme bili tamo, kazao je načelnik policije. Nadodao je i da su pronašli oružje iz kojeg je pucano, te da nema osumnjičenika u bijegu.

Studenti su se morali snaći kako bi se zaštitili

Sa sveučilišta su stigle informacije kako je nastava do kraja dana bila otkazana, no očekuje se da će danas sve nastaviti po planu. Jedino budući inženjeri neće imati predavanja jer se upravo u tom dijelu desio koban incident. Tamo će se nastava nastaviti održavati u ponedjeljak. Načelnik je kazao da je do pucnjave došlo u malom kabinetu na odjelu inženjeringa, a u početku nije bilo jasno jesu li nastradali studenti. Kako kažu, policija je zaprimila dojavu da se oko kampusa ili na njemu kreće naoružani muškarac i kampus su gotovo odmah osigurali kako ubojica nebi pobjegao.
Na twitteru su objavljene i fotografije studenata na kojima se jasno vidi kako su se pokušali zaštititi od pomahnitalog ubojice.

Na ovom američkom sveučilištu nalazi više od 40 tisuća studenata, a više od stotinu njih bilo je u kantini kada je krenula pucnjava. Studenti su dobili uputstva da od tamo ne izlaze i da se drže podalje od prozora. Jedna od svjedokinja rekla je: “Skučeni smo ovdje, i tu smo već sat i pol. Ljudi plaču, nervozni su, tresu se. Ja se nisam prestala tresti cijelo ovo vrijeme.” S kampusa su izjavili kako će se sve sigurnosne procedure detaljno provjeriti jer su zabrinuti zbog dojava o nekoliko nezaključanih ulaza, ali u globalu su zadovoljni jer je spriječena još veća tragedija. Osim toga studentima će biti ponuđena i profesionalna pomoć, ukoliko im zatreba u narednih nekoliko dana.

Istraga je u tijeku

Policija još istražuje što se točno dogodilo, a odaslali su i upozorenja da studenti i profesori zasada izbjegavaju kampus. Zatvaranje ovakvog ogromnog kampusa monumentalni je zadatak, a to ne olakšava ni činjenica da se kampus nalazi u gusto naseljenom području. Završni ispiti zakazani su za sljedeći tjedan, a svečana ceremonija dodijele diploma trebala bi se održati u petak.


Komentari