ISPOD SVAKOG LJUDSKOG DOSTOJANSTVA: Samohranoj majci oboljeloj od raka dojke telefonski dali otkaz

FOTO: Novosti.rs

Samohrana majka Violeta Petrović (41) trenutno vodi životnu bitku, a nedavno je doživjela šok kojem se u ovom trenutku nije nadala.

Violeta Petrović (41) trenutno je na bolovanju zbog karcinoma, operacije dojke i kemoterapije. U srijedu joj je iz tvrtke “Jura”, gdje je bila zaposlena posljednjih 18 meseci, telefonom javljeno “da im više nije potrebna” i da dođe po svoje papire, a takvo priopćenje zbilja pokazuje nepoštovanje i ispod je svakog ljudskog dostojanstva.

”Nazvala me neka žena, predstavila se da je iz “Jure” i rekla da mi je 30. studenog istekao ugovor i da mi ga neće produžiti. Bila sam u šoku i pitala znaju li da imam karcinom i da sam zaista teško bolesna. Hladnim glasom mi je odbrusila da joj je žao i da dođem po svoje papire. Htjela sam je pitati kako da dođem kad jedva stojim na nogama, ali je ona već spustila slušalicu.

Bila sam među najboljim radnicima. Nisam imala nikakva odsustva niti izlaženja s posla, pa sam često dobijala stimulaciju. Istovremeno sam trpjela najgora moguća poniženja šefova samo da zadržim posao. Sve što je bilo u mojoj moći ja sam ispunila, ali nisam se mogla boriti protiv bolesti i raditi. Uredno sam im dostavljala izvještaje i doznake i znali su od čega bolujem”, ispričala je samohrana majka.

Od trenutka kada je saznala da je ostala bez posla, Violeta se osjeća bespomoćno, o čemu je pisala i na Facebooku.

violeta-petrovic

”Znam da se bolovanje ne tolerira u “Juri” i da se zbog toga gubi posao. Bila sam zdrava žena, aktivni planinar, dok me nije zadesila bolest. Otišla sam na bolovanje 18. rujna, a na operaciju četiri dana kasnije. Od tada tri kemoterapije i čekam da 20. prosinca počne četvrta. Nikome više od mene nije stalo da sačuva posao i ne bih se igrala s tim, ali se moram izliječiti da bih se vratila. Moram se boriti za život i posao zbog svog 12-godišnjeg sina koji ima samo mene na ovom svijetu”, rekla je Violeta za Večernje Novosti.

Puna života zbog sina i sebe

Violeta je nakon operacije doznala bolnu činjenicu da je tumor zloćudan i da mora primati kemoterapiju. Za nekoliko će dana saznati koji su rezultati liječenja.

”Možda će mi morati odstraniti dojku. Sve ovisi kako je prošla terapija. I to mi nije problem dok je glava na ramenima”, kazala je Violeta.

Također, 41-godišnjakinja sama brine o sinu jer njegov otac ne želi plaćati uzdržavanje. Nekoliko je puta bio i u zatvoru zbog neplaćanja alimentacije, ali i dalje izbjegava obveze kao otac.

Puna sam života zbog svog sina i sebe jer vjerujem da će sve proći i da ću doživjeti da ga još dugo gledam kako raste i postaje čovjek. Živim za to i ne može mi to uskratiti “Jura” ili neki glupi rak. Neću odustati od života zbog ovoga, ali ću se pokušati izboriti za svoja prava i prava svih žena koje rade u ovakvim tvrtkama. Tretiraju nas kao robove. Znam da će se javiti neki koji će ih braniti i da je mobing teško dokazati, ali to ne znači da on ne postoji”, zaključila je Violeta.


Komentari