STRAVIČNE NAJAVE OPASNOG HULIGANA: ‘Engleska će stajati uz Ruse u borbi protiv muslimana’

Facebook

Nadimak “Svinja iz Marseillesa” zaradio još 1998. godine na Svjetskom prvenstvu.

Zloglasni engleski huligan, najavio da se planira vratiti u Francusku kako bi napadao muslimane tijekom nogometnog Eura. Da stvar bude još strašnija James Shayer tvrdi da se udružio s ruskim snagatorima koji će se također koncentrirati na lokane stanovnike dok će engleski i ruski nogometaši biti na terenu, 11.lipnja, piše DailyMail.

Nadimak “Svinja iz Marseillesa” dobio je tijekom Svjetskog prvenstva 1998. koje se također igralo u Francuskoj. Proveo i dva mjeseca u zatvoru zato što je vodio bandu huligana u napad na policiju nakon utakmice u kojoj je Engleska pobijedila Tunis. Marseilles je jedan od etnički najrazličitijih gradova u Francuskoj, a procjenjuje se da tamo živi 220.000 muslimana. Pocijske snage već se sada pripremaju za ovaj susret visokog rizika, a Svinja je i progovorila: “Rusi mrze muslimane, zar ne? Engleska će stajati uz Rusiju u borbi protiv muslimana.”

James tvrdi i da je u kontaktu s vođom Landscronea, organizacije koja prati ruski Zenit, dodao je i da mu Rusi nabavljaju karte za Marseilles, a tekmu će gledati s njihove strane. Dva mjeseca u francuskom zatvoru i godina dana ulaska u zemlju ovom huliganu nisu bili dovoljni. U Velikoj Britaniji proveo je još sedam i pol godina iza rešetaka zbog preprodaje kokaina, a 2008. bio je zatvoren na pet godina zbog krađe dva kamiona puna plazmi.

Policija je Jamesove prijetnje shvatila vrlo ozbiljno, s obzirom na njegovu reputaciju, za tekmu Engleske i Rusije već je spremno 1200 policajca, koji će se pobrinuti da se njegove prijetnje ne ostvare.

 


Komentari