KRVAVA NOĆ NA FLORIDI: U pucnjavi, u noćnom klubu 50 poginulih i 53 ranjenih

Twitter

Sumnja se da je napadač simpatizer Islamske države.

Gradonačelnik Orlanda izjavio je kako je ovo najmasovniji napad u američkoj povijesti. Mediji su izvjestili da je napadač Omar Mateen 29-godišnji Afganistanac koji je navodno bio simpatizer Islamske države. Ove kobne noći život je izgubilo 50 ljudi, a još njih 53 je ozlijeđeno. 

Gradonačelnik Dyer izjavio je kako se “nose s nečim što nisu mogli ni zamisliti.”, a lokalna policija istražuje napad na gay klub u Orlandu koji je okarakteriziran kao teroristički čin. Iz policije su izjavili i kako je napadač bio opremljen i dobro organiziran, a oko dva jutro je pucnjavu uzvratio i policijski časnik koji je radio ako zaštitar u klubu.

Ubrzo nakon početka napada u klubu je došlo i do talačke krize, a tri sata kasnije interventna policija je upala u klub i ubila napadača.

“Smatramo li to terorističkim činom? Apsolutno”, rekao je specijalni agent Danny Banks. “Bilo da se radi o domaćem terorizmu ili međunarodnom, mi ćemo to u potpunosti istražiti”, kazao je.

Predsjednik Barack Obama naredio je saveznoj policiji da pruži svaku potrebnu pomoć policiji na Floridi koja istražuje napad u Orlandu, priopćila je Bijela kuća, prenosi 24sata.

 


Komentari