STRADALI I HRVATSKI DRŽAVLJANI? JEDAN KRVNIK IZ PARIZA TINEJDŽER ‘Imao je 15 godina’

dnevno.hr

Iz Amerike stiže potvrda da u Parizu ima ozlijeđenih američkih državljana.

Prema najnovijim dostupnim informacijama iz francuskih medija, u bolnicama diljem grada smješteno je više od 300 ljudi, a zbog činjenice da je među njima 80-ak osoba u kritičnom stanju, strahuje se da bi broj mrtvih mogao rasti. Eiffelov toranj  zbog straha od novih napada zatvara se za javnost do daljnjega.

U međuvremenu, Le Figaro otkriva da je policija identificirala jednog od napadača. Riječ je o francuskom državljaninu, građaninu Pariza, a identificirali su ga usporedbom otisaka prstiju. Njegovo ime zasad nije objavljeno. U francuskim se medijima pojavila i informacija da je jedan od napadača imao samo 15 godina, no to zasad nije potvrđeno, a uz tijelo jednog od napadača pronađena je sirijska putovnica. Švedski premijer Stefan Lofven izjavio je u subotu da je među pariškim žrtvama i jedan švedski državljanin, a postoje i zasad nepotvrđena izvješća o još jednom Šveđaninu koji je navodno ranjen.

Francuske vlasti još nisu objavile nacionalnosti žrtava napada u Parizu, no britanski premijer David Cameron na konferenciji za novinare u subotu je svojim sugrađanima nagovijestio da bi među stradalima moglo biti Britanaca. Istovremeno, rumunjsko je ministarstvo vanjskih poslova objavilo da je dvoje rumunjskih državljana ubijeno, a još jedna osoba je ozlijeđena u napadima.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je da i dalje nema informacija ima li među žrtvama hrvatskih državljana.[/box]


Komentari