SPASILI IH U ZADNJI ČAS: U La Macheu se skoro utopilo 19 migranata

Screenshot/Twitter

Gumenjak se počeo puniti vodom, a Britanska obalna straža stigla je u posljednji čas.

Sinoć je 19 migranata spašeno od utapanja u La Mancheu, bili su nadomak engleskog kopna kada je obalna straža zaprimila hitan poziv. Helikopter za spašavanje poslan je u potragu, a iz gradova Dungeness i Folkestone poslani su i brodovi za spašavanje, piše Daily Mail. 

Spašeni migranti odvedeni su u Kent na ispitivanje, a u međuvremenu je organizirana i konferencija za medije u kojoj se oglasio glasnogovornik Obalne straže. “Gumenjak sa 19 ljudi lociran je oko 2 ujutro, a slučaj je predan Graničnoj policiji.” U međuvremenu je i otkriveno da su u službi trenutno samo tri  patrolna boda koja štite obale Velike Britanije. Najnovija izvješća pokazuju kako se povećava broj ilegalnih imigranata koji sve više koriste male luke i pristaništa kako bi ušli u zemlju jer tamo provjere nisu tako stroge.

piktochart.com
piktochart.com

Ranije ovog tjedan u luci Chichester, u Zapadnom Sussexu pronađeno je 17 albanskih ilegalnih imigranata. Oni su putovali katamaranom iz Francuske, kojeg je policija zaustavila samo zato što je tražila nestalu osobu. Jedan britanac optužen je za omogućavanje ilegalne imigracije.

>>>MEDITERAN ODNIO JOŠ ŽIVOTA: Talijanska mornarica iz mora izvukla 45 tijela

 

 


Komentari