ŠOKANTAN PRONALAZAK: Ispod kuće iskopali lijes star 145 godina (VIDEO)

youtube.com

Grob je trebao biti premješten prije 96 godina no ostao je netaknut, a na njemu je izgrađena kuća.

U San Franciscu je davne 1920. godine premješteno 30 tisuća grobova zbog promjene urbanističkog plana grada. Nedavno otkriven grob ostao je na svom mjestu, a na njemu je sagrađena kuća koja je tek nedavno djelomično srušena. U ukopini je pronađen brončani lijes sa staklenim oknima, u kojemu je ležala trogodišnja djevojčica, pokopana prije 145 godina, piše Index.

O djevojčici se ne zna ništa i malo je vjerojatno da će se ikad išta saznati. Iako je pokopana prije gotovo stoljeća i pol, njena kosa i koža ostali su očuvani, vjerojatno zbog kvalitete lijesa. U dobrom je stanju i njena bijela haljina, a u rukama i kosi djevojčice još se uvijek nalazi nekoliko cvjetova. Lijes su pronašli građevinski radnici tijekom renovacije obiteljske kuće Ericke Kerner, na dubini od jednog metra.

“Njena kosa je još uvijek bila tu, kao i nokti te cvijeće posuto po tijelu”, opisao je jedan od radnika, Kevin Boylan.

Vlasnica kuće, ostala je u šoku nakon što je doznala da je prema zakonu djevojčićin lijes njena briga. Odlučila je ponovno pokopati lijes, no tu su se stvari zakomplicirale jer to prema zakonu nije mogla učiniti bez postojeće potvrde o smrti. S obzirom na to da su istražitelji tražili da se lijes nakratko otvori, tijelo se počelo ubrzano raspadati.

“To nije u redu, ako je grad prije sto godina preselio 30.000 tijela, ne vidim zašto se isto ne bi moglo napraviti s ovim lijesom”, rekla je Kerner i dodala da se osjeća loše jer djevojčica nije dostojanstveno pokopana, već se nekoliko dana nalazila u njenom vrtu.

U pomoć joj je priskočila udruga koja se bavi organizacijom pokopa za neidentificiranu djecu te je lijes premješten u lokalnu mrtvačnicu.

“Ona je bila nečije dijete, morali smo to učiniti. Da se pročulo da se u nečijem vrtu nalazi toliko star lijes netko bi ga pokušao ukrasti”, rekla je Elissa Davey, predsjednica udruge “Vrt nevinosti”. Ta udruga neidentificiranu djecu pokapa s dekicom, igračkom i pjesmom napisanom za njih te im daje i ime. Očekuje se da će se isto dogoditi i s tijelom nepoznate djevojčice.


Komentari