Smrtonosna Irma napada: Pogledajte zastrašujuće snimke uragana koji hara Srednjom Amerikom!

Screenshot: Twitter

Već sada je Irma najjači uragan ikad zabilježen izvan Kariba i Meksičkog zaljeva.

Uragan Irma, “neviđena intenziteta na Atlantiku”, pogodio je u srijedu ujutro otok Barbudu i približavao se francuskom otoku Svetom Bartolomeju te francusko-nizozemskom Svetom Martinu, na kojima je na snazi najviši stupanj uzbune. Uragan je popraćen vjetrovima jačine do 295 km/h, po Američkom centru za uragane.

Guverner Floride Rick Scott već je proglasio izvanredno stanje kako bi se lokalne zajednice na vrijeme pripremile za evakuaciju stanovništva. Tijekom srijede bi trebala započeti  evakuacija, no već u utorak navečer neki stanovnici odlučili su napustiti područja na kojima se očekuje najjači udar uragana.

Već sada je Irma najjači uragan ikad zabilježen izvan Kariba i Meksičkog zaljeva, s vjetrovima koji pušu brzinom od oko 300 kilometara na sat.

Riječ je o uraganu pete kategorije koji potencijalno može imati katastrofalne posljedice, poručuju iz centra za uragane. A treba napomenuti i kako se stvorila nova tropska oluja nazvana Jose koja je u kratkom vremenu ojačala na kategoriju 2, iza Irme.

Desetci holivudskih zvijezda i svjetski poznatih milijardera strahuju od dolaska Irme na njihove posjede na obalama Atlantskoga oceana.

Na Floridi i Karibima pokrenuta je masovna evakuacija, a na udaru se već jutros našao otok Barbudu. Sljedeće na udaru mogli bi se tako naći posjedi zvijezda kao što su Johnny Depp, David Copperfield, Oprah Winfrey, Mick Jagger, a Daily Mail piše i da je Trumpova rezidencija Chateau des Palmiers na Svetom Martinu u velikoj opasnosti.  Uragan se kreće sjeverozapadno prema Djevičanskim otocima i Portoriku pa se i za Trumpovu 50 milijuna dolara vrijednu vilu s razlogom strahuje.


Komentari