SLIKALI SELFIJE, TUKLI JE I OSTAVILI DA UGINE: Još jedna životinja nastradala zbog ljudske gluposti

animals lebanon

Ovo nije prvi puta da je životinja izvučena iz mora i mučena kako bi turisti slikali nekoliko selfija.

Na plažama južno od Bejruta turisti su dotakli novo dno. Iz mora su izvukli Glavatu želvu kako bi slikali selfije s njom, na njoj su stajali za fotografije, a kasnije su ju i tukli štapovima.

Inače, Glavate želve već su godinama na popisu ugroženih vrsta, a ovu trenutno pokušavaju spasiti.

Dobrotvorna udruga “Animals Lebanon” pokušava mužjaka kornjače održati na životu i oštro osuđuju ovakvo okrutno ponašanje turista.

U njihovom priopćenju stoji: “Šteta je vidljiva, udarci koje je kornjača pretprila slomili su joj lubanju, a morska voda dospjela mu je u sinuse. Nadamo se da će rendgen pokazati da nema veće štete i da udarci nisu prodrijeli dulje u lubanju.”

Direktor udruge rekao je za Independent da će mužjak uskoro dobiti i novu dozu antibiotika.

“Trenutno je u bazenu i oporavlja se, dobro jede kada ga hranimo, ali sam još ne poseže za hranom.” nastavio je.

Trenutno su u tijeku i sastanci s upravom Životinjskih resursa u Bejrutu kako bi dogovorili premještaj konjače u specijaliziranu ustanovu u Grčkoj. 

Ovo nije pri takav incident

Ovo, nažalost nije izolirani incident, već smo se susretali s “pametnim glavama” koje su izvlačile životinje iz mora za selfije.

U veljači je rulja na plaži u Buenos Airesu iz mora izvukla mladunče dupina, da stavar bude još gora sve su i snimili, a jadna životinja je doživjela toplinski udar i uginula.

Tusrist koji je snimio video, Hernan Coria, branio se izjavama da je životinja već bila mrtva kada su je ljudi počeli dodavati jedni drugima radi selfija.  

>>>GORILA POKUŠAVALA ZAŠTITI DJEČAKA? Ubojstvo životinje izazvalo bijes javnosti (VIDEO)

 

 


Komentari