SJEĆATE LI SE KAKO JE SVE POČELO? Ovo su prve izbjeglice na europskom tlu! (VIDEO)

Screenshot

Čini se kako se izbjeglička kriza u Hrvatskoj smiruje.

Naime, na području Tovarnika kamo izbjeglice dolaze iz Srbije, nema gotovo niti jednog migranta. Autobusima se svi migranti koji stižu voze u privremeni kamp Opatovac, a potom prema granicama Mađarske i Slovenije. Prema dostupnim informacijama, do 12 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je oko 29 910 migranata.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi se oko 2450 migranata, dok ih je oko 500 izašlo i prevoze se prema graničnim prijelazima, javljaju iz MUP-a.[/box]

I dok s jedne strane mađarski premijer Viktor Orban izjavljuje: ”Naše granice su u opasnosti, naš se život kao i cijela Europa temelji na poštivanju zakona. Bit ćemo pregaženi”, čini se kako Hrvatska barem na trenutak može odahnuti, a ako je vjerovati napisima u medijima čini se kako je Europska unija sve bliže pronalaženju rješenja problema koji je doslovno prodrmao cijelu Europu.

Međutim, upravo je ovo trenutak u kojem se dobro prisjetiti kako cijela kriza traje već gotovo mjesec dana, a sve je počelo dramatičnim događanjima na grčko-makedonskoj granici. Tisuće ljudi, od kojih su većina bile sirijske izbjeglice, ispred žičane ograde na granici su vapili za pomoći, a  u Makedoniju je dopušten ulazak tek ograničenom broju ilegalnih imigranata osjetljivih kategorija. Taj kontrolirani prelazak odvijao se u graničnom području blizu grada Gevgelije koji je interventna policija blokirala kada je Makedonija proglasila izvanredno stanje i zatvorila granicu.

Ovo su prvi kadrovi nakon dramatičnih događanja na području grčko-makedonske granice.

>>> PROVEDETE LI JEDAN DAN S MIGRANTIMA, O NJIMA VIŠE NEĆE MISLITI ISTO: O ovome mediji šute!

>>> POLJAK KOJI JE UŠUTKAO EUROPU! Hoće li netko od Hrvata Europi pojasniti tko su ratne izbjeglice? (VIDEO)


Komentari