ZABRANA UZGOJA ŽIVOTINJA RADI KRZNA: Sharon Osbourne uputila pismo zahvale Andreju Plenkoviću

Saznavši da je u Hrvatskoj stupila na snagu zabrana uzgoja životinja radi krzna, televizijska voditeljica Sharon Osbourne uputila je pismo zahvale hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

U suradnju s organizacijom PETA, Sharon je prošle godine sudjelovala u američkoj kampanji koja se odnosila upravo na činčile. Kada je u Hrvatskoj nastala prijetnja za činčile, uputila je pismo tadašnjem ministru poljoprivrede Davoru Romiću zalažući se za očuvanje zabrane njihova uzgoja.

U pismu poslanom premijeru Plenkoviću izjavila je: “Zatvaranje farmi u Hrvatskoj znači da činčile, najmanje žrtve industrije proizvodnje krzna, više neće biti osuđene na prljave, tjeskobne kaveze i više ih neće ubijati strujom ili im lomiti male vratove. U ime mojih prijatelja u organizacijama PETA i Prijatelji životinja, zahvaljujem Vam na širenju poruke suosjećanja prema životinjama i postavljanju povijesnog primjera koji mogu slijediti ostale države.

krzno5


>>>ZABRANA UZGOJA ČINČILA ZA KRZNO: U našoj zemlji stupa na snagu

Dobru vijest popratio je i Davor Škrlec, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i član Međuskupine za dobrobit i zaštitu životinja (Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals), napomenuvši: “Kada bi svi ljudi doista znali kako se životinje tretiraju i ubijaju, zasigurno bi jače podigli svoj glas protiv uzgoja životinja radi krzna.

Toga su vrlo svjesni brojni zainteresirani udomitelji koji se javili sa željom da preostalim činčilama iz uzgoja pruže siguran i trajan dom.

Prijatelji životinja i dalje primaju prijave i pozivaju sve uzgajivače koji su spremni predati činčile, a sada su svi u prekršaju zbog uzgoja, da se slobodno jave. Prijavnica za udomitelje nalazi se na poveznici.

FFR bedz

Tvrtka KiK priključila se Trgovinama bez krzna

Kupci njemačke tvrtke KiK (KiK Textilien & Non-Food GmbH), koja ima oko 3400 trgovina u Njemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj i Nizozemskoj, odsad mogu biti sigurni da u njoj neće naći proizvode sa životinjskim krznom.

KiK je potpisao ugovor o priključenju međunarodnom projektu Trgovine bez krzna. Još od svojeg osnutka 1994. godine tvrtka namjerno nije koristila životinjsko krzno, a sada je ta dugotrajna poslovna praksa i službeno potvrđena.

Denise Schmidt, voditeljica kampanje njemačke organizacije Vier Pfoten, izjavila je: “Postalo je sve teže uočiti razliku između životinjskog i umjetnog krzna, kako po izgledu tako i po cijeni. Priključenjem Trgovinama bez krzna KiK progovara protiv krzna u modi i okrutnosti prema životinjama.”

Ansgar Lohmann, predstavnik tvrtke KiK, dodaje: “Našim priključenjem Trgovinama bez krzna naši kupci imaju osiguranje da će im kupnja proteći bez životinjskoga krzna. Strogo odbacujemo upotrebu takvoga krzna u modi i koristimo isključivo neživotinjsko.”

Projekt Trgovine bez krzna međunarodna je inicijativa koalicije Fur Free Alliance. Projekt uključuje trgovine, modne marke i dizajnere koji se svojim potpisom obvezuju ne prodavati životinjsko krzno, a zasad broji 470 imena uključujući poznate tvrtke poput: C&A, Esprit, Gerry Weber, H&M, Marc O’Polo, Orsay, s.Oliver, Tom Tailor i Zara.

Indija zabranila uvoz kože gmazova te krzna činčila, lisica i kuna

Nakon podataka dobivenih od indijske PETA-e o ekstremnim patnjama gmazova i drugih životinja koje ubijaju radi njihove kože ili krzna za izradu odjeće i modnih dodataka te nakon mnogo uloženog truda članova organizacije People for Animals, kao i organizacije Humane Society International, Opća uprava za vanjsku trgovinu (DGFT) izdala je obavijest o izmjenama i dopunama trgovinske politike Indije kojima se zabranjuje uvoz kože reptila, kao i krzna činčila, lisica i kuna, kako cijelog tako i u dijelovima. (petaindia.com)

Komentari