Šesnaestogodišnjakinja privremeno prekida školovanje jer se želi posvetiti očuvanju zemlje!

Facebook/ Greta Thunberg

Švedska aktivistica za klimu Greta Thunberg planira se odmoriti od škole na godinu dana kako bi provela svoju međunarodnu kampanju, kazali su izvori za dpa.

Šesnaestogodišnjakinja je svojim prosvjedom za klimu okrivila svjetske vođe da ne rade dovoljno oko klimatskih promjena, te je predvodila brojne školske štrajkove učenika i studenata.

Ona će sudjelovati na summitu Ujedinjenih naroda u rujnu u New Yorku te na UN-ovoj konferenciji za klimu u prosincu u Čileu.

Prošle je godine prisustvovala klimatskoj konferenciji UN-a u poljskim Katowicama.

PLANOVI ZA BUDUĆNOST


Nakon završetka ove školske godine, Thunberg se u potpunosti planira posvetiti svojoj klimatskoj kampanji, naglasili su izvori.

Prema navodima koje je prvotno objavila švedska novina Dagens Nygeter, Thunberg se ne brine o nastavku školskog obrazovanja, već planira upisati višu školu nešto kasnije, to jest za godinu dana.

Vrijeme je bilo presudno, kaže Greta za Dagens Nyheter.

– To se mora dogoditi sada! 2020. je godina u kojoj moramo preokrenuti emisije štetnih plinova oštro nadolje ako želimo održati globalno zagrijavanje između 1,5 do 2 stupnja Celzijevih – dodala je mlada aktivistica. 

S obzirom na to da Thunberg odbija letove zrakoplovom, njena obitelj traži načine kako će prijeći Atlantik, vjerojatno brodom, naglasili su izvori.

Thunberg je ovoga vikenda posjetila Beč i događaj koji je organizirao Arnold Schwarzenegger, filmski glumac i bivši guverner Kalifornije.

Svjetski summit R20 u Austriji događaj je koji služi za povezivanje gradova i regija koji su već započeli inicijative zaštite klime.

Komentari

loading...