RUSKI AVION SRUŠILA TURSKA VOJSKA: Džihadisti dočekali i ubili pilote (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Twitter/Haberturk

Posada zrakoplova bila je, navodno, upozorena prije obaranja, pa su uspjeli aktivirati padobrane. No, pilote su na tlu, navodno, dočekali džihadisti, a jednog od njih su ubili dok se za drugog još ne zna.

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je kako je na sirijsko-turskoj granici srušen ruski borbeni zrakoplov SU-24. U priopćenju se naglašava kako ruski zrakoplov nije ugrozio turski zračni prostor i da je letio na visini od šest tisuća metara, prenosi RT.

“Letjelica je letjela unutar granica Sirije, a srušena je sa zemlje”, kazali su iz ruskog ministarstva obrane. Posada zrakoplova bila je, navodno, upozorena prije obaranja, pa su uspjeli aktivirati padobrane. No, pilote su na tlu, navodno, dočekali džihadisti, a jednog od njih su ubili dok se za drugog još ne zna. Turski premijer Ahmet Davutoglu je od ministarstva vanjskih poslova tražio da se o razvoju događaja na sirijskoj granici’ konzultira s NATO-om, UN-om i drugim uključenim zemljama, prenose turski mediji. CNN-ovi reporteri upozoravaju kako rušenje ruskog zrakoplova može prerasti u ozbiljan međunarodni incident, no, to samo ovisi o tome kako će se Rusija postaviti prema napadu budući da je ovo prvi put da zemlja članica NATO-a ruši ruski zrakoplov.


Komentari