RUSI ZAPUCALI NA TURSKI BROD ‘Plovili su prema nama i željeli se zabiti, zahtjevamo objašnjenje’

Smetlivi

Odnosi Rusije i Turske su se srozali nakon što su turski ratni avioni nedavno oborili rusku letjelicu zbog navodnog neovlaštenog upada u turski zračni prostor.

Ruski je ratni razarač u nedjelju ispalio nekoliko ‘hitaca upozorenja’ prema turskoj ribarskoj brodici koja mu se približila negdje u Egejskom moru, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

Državna novinska agencija Sputnik piše da je fregata Smetljivi bila prisiljena ispaliti nekoliko hitaca ne bi li izbjegla sudar. Do incidenta je, prema ruskim tvrdnjama, došlo 22 kilometra od grčkog otoka Limnosa, piše Jutarnji list.

Naime, Sputnik piše da je jutarnja smjena na palubi ruske fregate uočila da im se turska ribarica približava kada je bila udaljena oko kilometar. Pokušali su navodno s njom stupiti u kontakt putem radio veze, no nije bilo odgovora. Ispalili su i signalne baklje i upalili signalna svjetla, ali ni na to nije bilo nikakve reakcije. Kada se turski brod približio na oko 600 metara, ispaljeno je nekoliko hitaca upozorenja, navode u ruskom ministarstvu obrane.


Komentari