Rusi ubili NAJMANJE 36 CIVILA, među kojima ima i ŽENA I DJECE (VIDEO)

Youtube Screenshot

Rusi za sada napadaju sirijsku opoziciju, a ne područja na kojima se nalaze pripadnici Islamske države.

Ruske snage počele su jučer s napadima na Siriju, ali kako se čini Rusi za sada napadaju krivu stranu. Čim je rusko savjetodavno tijelo Duma odobrilo napade Putin je počeo sa zračnim napadima. Rusi za sada napadaju sirijsku opoziciju, a ne područja na kojima se nalaze pripadnici Islamske države. 

U jučerašnjem obraćanju na zasjedanju UN-a, britanski ministar vanjskih poslova, Hammond, kazao je kako je vrlo važno da Rusija potvrdi kako napadi nisu izvršeni nad pobunjenicima. “Vrlo je važno da Rusija može potvrditi da su vojne akcije od jutros bile namijenjene ISIL-u i Al-Qaedi, a ne Assadovoj opoziciji”, izjavio je Hammond, prenosi new.ge 

Ruski predsjednik Putin već je najavio suradnju s Assadom, no niti SAD i Francuska to ne podržavaju. Američki državni tajnik Kerry kazao je pred vijećem kako je Washington podržao Ruske napade na Islamsku državu, ali ne i podršku al-Assadova režima. “Ne smijemo i nećemo se boriti na strani Assadova režima. ISIL ne može biti poražen dok god je Assad predsjednik Sirije”, rekao je John Kerry.


Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius kazao je Francuska neće surađivati s Moskvom dok god će oni napadati opoziciju. Još je jednom pozvao Sirijske snage da prestanu bombardirati civile i napomenuo kako u Siriji nema mjesta za Assadov režim. “Sudbina Sirijskog naroda ne smije biti razapeta između dva horor scenarija od koja moraju birati između barbarskog režima i kriminalne organizacije”, zaključio je Fabius.

Rusko ministarstvo obrane tvrdi kako su u zračnim napadima uništena su skladišta streljiva i goriva, teško vojno naoružanje i zapovjedne pozicije u planinskim područjima, prenosi 24sata. Sirijska opozicija tvrdi kako su zračnim napadima Rusi ubili najmanje 36 civila, među kojima ima i žene i djece. Kako tvrde ima još mnogo ozlijeđenih.

https://www.youtube.com/watch?v=hKDjTtg2Fvc

Komentari

loading...